E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem471 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi---

471 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi

471 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi
01 Eylül 2018 - 05:28 borsaningundemi.com

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 471 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. İçişleri Bakanlığı da değişikliklerle ilgili açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı kararıyla 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın duyurusunda "2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 471 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir." denildi.

Açıklama şu şekilde:

"2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 471 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir.

Buna göre; Bakanlık Merkezinde görevli 8 Mülki İdare Amirinin görev yerleri değiştirilirken, 8 Kaymakam ve 1 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezinde değişik görevlere getirilmiştir.

Merkezde görev yapan 11 Mülki İdare Amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapılmıştır.

VALİ YARDIMCILARININ SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

Vali Yardımcıları, kaymakamlıklara atanarak vali yardımcılığı sayısında azaltılmaya gidilmiştir. Bu bağlamda 610 olan vali yardımcısı sayısı iki yıllık süreç içerisinde 314’e indirilmiştir.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki İlçelere tecrübeli ve başarılı kaymakamların atamaları planlanmıștır. Yapılan atamalarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapılmış olup, kaymakamsız ilçe bırakılmamıştır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kayyum olarak çalışan ve görev süresi biten kaymakamların başka il ve ilçelere atamaları yapılmıştır. Kayyum olarak görev yapan Kaymakamlardan; Doğubayazıt Kaymakamının Antalya Kaş İlçesine, Kızıltepe Kaymakamının İstanbul Arnavutköy İlçesine, Nusaybin Kaymakamının Antalya Finike ilçesine, Malazgirt Kaymakamının Yalova Çınarcık İlçesine atanmaları söz konusu atamalara örnektir.

BÜYÜKŞEHİRLERİN İLÇELERİNE GENÇ KAYMAKAM

İstanbul’da 12, İzmir’de 10, Ankara’da 3 ilçenin kaymakamı değiştirilmiştir.

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehir ilçelerine ve stratejik durumu bulunan ilçelere daha genç kaymakamlar atanmıştır.

Büyükşehir ilçelerine kadın kaymakam atama prensibimize devam edilmiştir.

Merkezde görev yapan Mülki İdare Amirleri Kaymakamlık ve Vali Yardımcılıklarına atanarak taşra güçlendirilmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum01 Eylül 2018 12:26

    Her kamu kurumundaki özellikle müdür ve daha aşağısındakiler,hakim ve savcılar bir müdürlükte veya yerde en fazla 2.5 yıl görevde olmalıdır.Çünkü 2,5 yıldan sonra insanda bozulmalar yozlaşmalar başlıyor.Üst yöneticiler ise 5 yılda bir görev yeri değiştirilmeli ama bu zaman da devamlı takip edilmelidir.Devlet kurumlardaki rüşvet ve yolsuzlukları önlemenin bir unsuru budur.Daha yçnetici oradaki insanları tanımadan daha önce tanımadığı başka bir yere atıyorsun.Zaten yöneticilerin kontrol görevi var.Yoksa işi alttakiler yapıyor.Ha alttakileri nasıl konrol edeceksin deyince işte kontrolü bu yöneticiler yapacak ama uzun süre bir yerde yöneticilik yapanlar kontrol etmiyorlar.Hatta çalışanlarla işbirliği yapıp yolsuzluk yapabiliyorlar.