E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi47 bin mağdura iş müjdesi---

47 bin mağdura iş müjdesi

47 bin mağdura iş müjdesi
28 Aralık 2012 - 11:35 borsaningundemi.com

Özelleştirme mağduru 47 bin kişi 2013 yılında 32 kurum ve kuruluşta geçici personel olarak çalıştırılacak

Bakanlar Kurulu özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve kalacak olan 47 bin işçiyi 2013 yılında 32 kurum ve kuruluşlarda geçici personel olarak istihdam edecek. İstihdam edilecek kuruluşlardan aslan payını 15 bin kişi ile Milli Eğitim bakanlığı alacak.
Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı 1 Ocak 2013’ten itibaren yürürlüğe girmek üzere yayımlandı. “Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın (Devlet Personel Başkanlığı) 18 Aralık 2012 tarihli ve 20241 sayılı yazısı üzerine, “Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar”a göre, Bakanlar Kurulu’nca 20 Aralık 2012 tarihinde kararlaştırıldı.
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere 32 kurumda azami 47 bin kişinin, bir mali yılda 11 ay 28 günü geçmemek üzere, 2013 yılında geçici personel olarak sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
GEÇİCİ PERSONELİN ÜCRETLERİ GÖREVLENDİRİLDİKLERİ KURULUŞ TARAFINDAN ÖDENECEK
Geçici personel, belirlenen 32 kurum ve kuruluşların merkez ve taşra teşkilatları ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalıştırılabilecek. Bağlı ve ilgili kuruluşlarda görevlendirilen geçici personelin ücretleri görevlendirdikleri kuruluş tarafından ödenecek.
Karara göre üniversitelerde tahsis edilen toplam pozisyonlarda çalıştırılacak geçici personelin sayıları üniversiteler itibariyle Devlet Personel Başkanlığınca belirlenecek. Geçici personel öncelikle tercih ettikleri illerde, bu illerde istihdamlarının mümkün olmaması halinde diğer illerde istihdam edilecek.
Geçici personel, talebi üzerine istihdam edildiği ilin dışında başka bir ilde kurumun hizmet ihtiyaçları doğrultusunda ve yeni hizmet sözleşmesi yapılması kaydıyla istihdam edilebilecek.
Geçici personel, atandıkları yerin iş akitlerinin feshedildiği andaki görev yerlerinin yer aldığı mahalli sınırlar içerisinde olması halinde atama emirlerinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen iş günü, başka yerlerdeki görevlere atananlar ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden 15 günü izleyen iş günü içerisinde işe başlayacak.
Kurumlarca ataması yapılan personel ile ataması yapıldığı halde göreve başlamayan personel 30 gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek.
ÖDEMELER
Karara göre istihdam edilecek geçici personele, tahsil dereceleri dikkati alınmak suretiyle şu brüt ücretler ödenecek:
“Yükseköğretim mezunlarına 21.250, lise ve dengi okul mezunlarına 19.275, ilköğretim mezunlarına 17.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar.
Geçici personelden, kararda belirtilen görevleri yapmak üzere, görevli oldukları memuriyet mahalli dışında görev yapacaklara Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenecek.
Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde fiilen görev yapan geçici personel, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinin asli personeli gibi iaşe edilecek.
Geçici personele, Kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ücret ödenmeyecek, sözleşmelerine bu yolda hüküm konulmayacak.”
Ödemeler her ayın 15’inde yapılacak.
15 BİN KİŞİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDA İSTİHDAM EDİLECEK
2013 yılında kurum ve kuruluşlarda 47 bin geçici personelin istihdam rakamları şöyle:
“Avrupa Birliği Bakanlığı 50
Adalet Bakanlığı 4 bin 500
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 750
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 100
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 200
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 600
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 50
Gençlik ve Spor Bakanlığı 50
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3 bin 500
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 300
İçişleri Bakanlığı 4 bin 500
Kültür ve Turizm Bakanlığı 1000
Maliye Bakanlığı bin 500
Milli Savunma Bakanlığı 50
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1000
Sağlık Bakanlığı 1000
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 500
Danıştay Başkanlığı 100
Yargıtay Başkanlığı 150
Devlet Personel Başkanlığı 50
Gelir İdaresi Başkanlığı 800
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı bin 500
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı 2 bin 500
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 100
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 250
Karayolları Genel Müdürlüğü 250
Orman Genel Müdürlüğü bin 500
Spor Genel Müdürlüğü 150
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bin 250
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 250
Üniversiteler 3 bin 500.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)