E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Belirli ülkelere yapılan ihracat işlemlerinde fatura bedelini yüksek göstererek veya sahte faturalarla aldıkları vergi iadesiyle devleti 400 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, evraklarda yüksek bedelde ihracat yapmış gibi göstererek, usulsüzce vergi iadesi alıp haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Şüphelilerin, ihracat yapılan ülkelerdeki yabancı uyruklu gümrük memurlarını da dahil ederek suç örgütü kurduğu, Türkiye'den gönderilen ihracat malzemeleri için farklı firmalar üzerinden birden fazla fatura düzenlendiği tespit edildi.
Devleti 400 milyon lira zarara uğrattı
Tekstil sektöründe faaliyet yürüten söz konusu firmaların, ihraç edilmeyen ancak edilmiş gibi gösterilen mallarla ilgili düzenledikleri sahte faturalarla da devletten vergi iadesi aldıkları, devleti toplamda yaklaşık 400 milyon lira zarara uğrattıkları ortaya çıktı.
Müfettiş incelemeleri ve bilirkişi raporlarının ardından belirlenen şüphelilerin yakalanması için harekete geçen polis, teknik ve fiziki takip sonucu 7 firmanın yasa dışı faaliyet yürüttüğünü tespit etti.
İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda doküman ve dijital malzemeye el konuldu.
Söz konusu suç örgütüne yönelik 13 Aralık 2021'de düzenlenen ilk operasyonda ise mevcut yöntemle devleti 750 milyon lira zarara uğrattığı belirlenen 51 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 32'si tutuklanmıştı.
Sahte polis ve savcı operasyonu: 20 milyonluk vurgun engellendi
Türkiye'de yeni bir kripto vurgunu!
12,6 milyon liralık vurgun yapan bahis sitesine operasyon: 24 gözaltı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Nasıl olabiliyor bu iş 2022 kayıtlı e fatura sistemlerinde ? Bağımsız yeminli mali müşavirler nasıl bu firmayı algıyamadı ?. karşıt inceleme sitemlerinde bir çok firmadan ürün ilişiği de illaki olmuştur. Büyük yüklü rakamlar ile adım atmışlar çok belli. ama nasıl ? . x firma y ye. y, z, ye, , z f ye, f, g ye kesiyor olmalı fatura ihraç işlemi için denerek. böylece q en son alıcı gibi olup, dışarıya yabancı c ye kesiyor.. yabancı ülkedeki c bunları almış gibi yapıp okey liyor. bir ihracat gerçekleşmiş oluyor... ihracat bitince, vergi dairesine belgeler sonululuyor, kdv iadeleri alınıp, ilgili ihracaç bitti diyerek banka hesabına sözde ihracat için kullandığı masrafların kdv iadelerini nakit alıyorlar yeminli mali mişavir ve mali müşavir raporlar ile olmalı. Bazı ucuz krediler alıp exım bank mesela, yüzde 10 - 15 faizle alıyor, bak ilgili ihracatı yaptım diyip, orayı da kapatıyor olabilir. ucuz faizli kredi. ama neden yakalanmıyorlardı ???
idamsiz adalet olursa aynen boyle olur.sallandir bunlarda ucbesini bak gor .......
Bizimkiler uyanana kadar bir sürü zarar
30 06 2022 ye kadar elindeki nakitleri bildir vergi ödemeden vergi incelemesine girmeden ülkene paranı getir. :D hadi hayırlı olsun
bence kim ihraç etti ise getirip tüm dövizleri MB bozdurma şartı getirilmelidir.bunu yapanlara da 100 yıl hapis cezası getirilmelidir.
İthal ettikleri ürünleri ambalajlayıp ihraç etmekle ihracat rekoru kırılmaz, dış ticaret açığı dövizi patlatacak seviyeye gidiyor.
Birde üzerine ucuz kredili teşvikler aldılar ise yuh diyorum :D
ihracat rekorlarının nasıl kırıldığı belli oldu
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:21)