E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis4 hisse 1 işlem ---

4 hisse 1 işlem

4 hisse 1 işlem
09 Ekim 2012 - 08:33 borsagundem.com

Tek bir oyuncunun işlem yaptığı 4 hissede de aynı anda çöktü! Yatırımcı neler olduğunu anlamadı!

Geçmişte çok sayıda yasak almış isimlerin bazı hisselerde yaptıkları sert fiyat hareketleri diğer spekülatörlere de örnek oldu! Gerçekleştirdikleri işlemlere rağmen düzenleyici ve denetleyici otoritelerin bu oyunculara dokunmadığını, yaptıklarının yanlarına kaldığını öne süren diğer oyuncuların da piyasada benzer hareketlere soyunduğu iddia edildi.
1-Samat Matbaacılık yüzde 20 düştü
2,5 lira seviyesinden 8 liraya kadar yükseldikten sonra hissede sert düşüş başladı. Cuma günkü kayıp yüzde 20. Hisseler 5 lira sınırına geldi.
2-Megapol Polietilen Köpük
Hisseler 2 liradan, 5.5 liraya çıktı. Samat’ta olduğu gibi Cuma günü çöküş başladı. Hisseler 3.70 liraya geriledi. Bir günlük kayıp yüzde 18.
3-Denge Yatırım Holding
Halka arz sürecinde ismi çok sayıda iddialarla anılan Denge Yatırım Holding yeniden gündemde. Bu sefer olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanıyor. Hisseler 3 lira seviyesinden 5 lira sınırına kadar çok kısa sürede tırmandıktan sonra Cuma günü Samat ve Megapol hisselerindeki gibi sert bir düşüşe sahne oldu. Ardından gelen alımlarla hisse hafif toparladığı ve günlük kayıp yüzde 7.8 ile sınırlı kaldı. Hisseler ise 4 lira sınırına gelmiş durumda. Söz konusu hisselerle birlikte yaşanan düşüş aynı kişinin pozisyon almasından kaynaklanıyormuş.
4-Güler Yatırım Holding
Güler Yatırım Holding hisseleri de 0.80 lira seviyesinden 2 liraya kadar fırladıktan sonra Cuma günü gelen satışlarla adeta çakıldı ve yüzde 12 oranında kayıpla haftayı 1.55 liradan kapattı.
4 HİSSEDE DE AYNI İŞLEMLER
4 hissenin tek ortak yanı olarak fiyatların aynı anda sert bir şekilde düşüş göstermesi olmadığı söyleniyor. İddialara göre 4 hissede de işlem yapan kişiler aynı! Bu yüzden aynı anda sert düşüşler yaşandığı belirtiliyor. Yukarıdaki hisselerin birinde oyuncu ile çevresindeki isimler arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle sert düşüş başladığı, bunun diğer hisselere de sirayet ettiği ifade ediliyor.
Söz konusu hisseler için sıkıntılı bir süreç konusunda küçük yatırımcıların dikatli olmaları öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YAKIN TAKİP00708 Ekim 2012 20:50

    PEKİ BU TEK OYUNCU KİM? BU DÖRT HİSSEYİ NASIL DÜŞÜRÜYORLAR? SPK SATIŞ İÇİN MÜRACAAT VAR MI? ŞİRKET SAHİPLERİ NEDEN FİRMALARIN ADLARIN LEKENMESİ MÜSADE EDİYORLAR? ACABA ONLARDA MI İŞİN İÇİNDELER?....X KAĞIT 2,5 DAN 8 GELMESİ GÜZEL...ZATEN EN SON NOKTASI ORASI UYANIK OLMAK LAZIM..NEYSE...GEÇ SENEDEN BU ZAMANA KADAR X KAĞIT YANİ SAMATI TAKİP EDENLER ANLAR Kİ BU KAĞIT 11 KATIN VERMİŞTİR.KAĞIDI NE ZAMAN ALINIP SATACAĞINI BİLMEK LAZIM...SADECE SPK YI DEĞİL KENDİMİZİDE SORGULAMAK LAZIM.AYNI DURUMU YAŞADIĞIM İÇİN....

  • PİYASA DEĞERİ/DEFTER DEĞERİ08 Ekim 2012 14:21

    HİSSE SENEDİNİN PİYASA DEĞERİ/DEFTER DEĞERİ ORANINA BAKMADAN HİSSE ALINIRSA İFLAS EDERSİNİZ.MAKUL ORAN%0.50-0.80 ARASIDIR ESKİ BİR BORSA UZMANI OLARAK BANA GÖRE.

  • adem08 Ekim 2012 13:20

    Nush ile uslanmayanın hakkıdır tekdir,tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.Bu tür hisseleri alanlar,herşeye müstehaktır.

  • nuri08 Ekim 2012 12:23

    vicdansızlık diz boyu .yazık yazık

  • 08 Ekim 2012 11:26

    süpriz olmadı.

  • ÖMER MUHTAR08 Ekim 2012 10:32

    bi hissenin 5 ay gibi kısa sürede 2.50.den.8riraya.yükselmesi normalse düşmeside normal olması lazım.MNDERES.TEKSTİLE.NE. DEMELİ.ENDEKS 52000.BİN MNDERS.TEKSTİL 098.LİRA. ENDEKS.67000 MNDERES. TEKSTİL .055.BUNDA SOYGUN YOKMU ACABA.