E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknoloji35 dolara tablet bilgisayar!---

35 dolara tablet bilgisayar!

35 dolara tablet bilgisayar!
06 Ekim 2011 - 08:23 borsagundem.com

Hindistan, tablet bilgisayarda devrim niteliğinde bir proje hayata geçiriyor. 35 dolara satılacak cihazlar ilk olarak okullarda kullanılacak

Hindistan, dünyanın en ucuz arabası ve evinin ardından şimdi de en ucuz tablet bilgisayarı piyasaya sürüyor. Aakash (gökyüzü) adı verilen cihazın fiyatı ise sadece 35 dolar. Tablet bilgisayar öncelikli olarak okullarda öğrencilerin kullanımına sunulacak sonra da tüketici ile buluşacak. Önümüzdeki aylarda milyonlarca tablet için üretime geçeceklerini belirten Hintli yetkililer, ilk etapta 100 bin adetlik pilot bir deneme üretim yapacaklarını açıkladı. Hindistan Telekom ve Eğitim Bakanı Kapil Sibal, sübvanse edilmiş fiyatla satılacak bilgisayarı yakında okullardaki her çocuğun kullanacağını söyledi. Bakanlık ve bilgisayarı geliştiren küçük İngiliz şirketi DataWind'in, tablet bilgisayarın üretimine dün resmen başladığı kaydedildi.
ANDROID SİSTEM KULLANILACAK
Aakash'ın da Amazon'un geçen hafta satışa sunulan elektronik kitap okuyucusu Kindle'in bir üst modeli olan "Kindle Fire"da olduğu gibi Google'un Android işletim sistemini kullanacağı belirtiliyor. İngiltere merkezli teknoloji şirketi Datawind ve Hindistan Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen 350 gram ağırlığındaki tablet bilgisayarlar, 5.7 ve 9 inç ekran boyu seçeneklerinde sahip olacak.
Fatih Projesi'ni hatırlattı
Hindistan'da üretime geçecek tablet bilgisayarlar akıllara Fatih Projesi'ni getirdi. Bilindiği gibi proje kapsamında eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla tüm okullardaki dersliklere dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanacak. İnternet altyapısı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği tablet bilgisayarlarla birlikte projenin yaklaşık maliyeti 8 milyar doları buluyor. Projenin 4 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)