E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak3. köprüye çok talip var---

3. köprüye çok talip var

3. köprüye çok talip var
21 Nisan 2011 - 08:08 borsagundem.com

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, altısı yabancı altısı yerli olmak üzere üçüncü köprü için 12 firmanın şartname aldığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, İstanbul Boğazı´na yapılacak üçüncü köprü ihalesi için 12 firmanın şartname aldığını açıkladı.
Sabah´ın haberine göre, Soluk şöyle konuştu: "Üçüncü köprü demiryolunu da ihtiva edecek. Köprüye giriş çıkışları doğu-batı olarak düşünürsek 2x4 karayolu, 2x1 demiryolu olacak. Şu anda 6´sı yabancı, 6´sı yerli olmak üzere 12 firma şartname satın almış. Şartname satın alan firmalar, Rus, Fransız, İtalyan, İspanyol, Avusturyalı firmalar. Daha da şartname satılacağını düşünüyoruz. Orası en az İstanbul-İzmir otoyolu kadar maliyeti ve büyüklüğü olan bir projemiz."
BELEDİYE İLE ANLAŞTIK
Yarım kalan metrolara yönelik belediyelerin ilgili şirketlerle olan sözleşme yükümlülüklerinin sonlandırıldığını, tespitlerin yapıldığını bildiren Soluk, "Keçiören-Gar ve KızılayÜmitköy metroları ile ilgili son aşamaya geldik. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu kararı çıktığında metroların ihale ilanına hemen çıkabilecek durumdayız" diye konuştu. Ankara´da metroların kalan kısımlarının maliyetinin 3 milyar 171 milyon lira olduğunu bildiren Soluk, eğer ihale süreçlerinde aksama olmazsa metroların yer tesliminden itibaren 2 yılda tamamlanacağını belirtti. Soluk, İstanbul´daki metroların maliyetinin ise henüz kesinleştirilmediğini bildirdi. Ulaştırma Bakanlığı´na devredilecek Ankara Metro hatları ile ilgili de konuşan Soluk, hatların tamamlanması için 3.2 milyar liraya ihtiyaç olduğunu açıkladı. Soluk, şikayet ve dava süreci olmazsa Ankara Metrosu´nun yer tesliminin ardından 2 yılda tamamlanacağını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)