E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. köprü hatalı mı?---

3. köprü hatalı mı?

3. köprü hatalı mı?
12 Eylül 2013 - 08:24 borsaningundemi.com

3. köprü belirginleşmeye başladıkça hatalar da ortaya çıkmaya başladı

Yapımı süren 3. köprüye ilişkin imar planı İstanbul Büyükşehir belediye Meclisi’nde kabul edildi: ‘Boğaziçi Alanı’ içinde kalan bölgeye kesinlikle kavşak ve bağlantı yolu yapılmayacak.
İstanbul Boğazı’nda yapımına başlanan 3. köprünün imar planları tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine dün gelen rapor, CHP’li üyelerin hayır oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Planda yol güzergahında yapılaşmayı önlemek için bazı sınırlamalar getirildi. 2. Köprü ve TEM otoyolu yapılırken Maslak - Büyükdere ve Kavacık’tan çıkış verilmesinin yapı ve nüfus yoğunluğunun arttırdığına dikkat çekilen imar palanında Boğaziçi İmar Kanunu’nun ‘Boğaziçi alanında yer alan kültürel ve tarihi değerler ve doğal güzellikler muhafaza edilir’ maddesine atıfta bulunuldu. Planda getirilen sınırlamayla 3. Köprü ve Çevre Yolu güzergahının geçtiği Boğaziçi Alanı’na kavşak ve çıkış noktası yapılmasına izin verilmedi.
3. Köprü imar planı hazırlanırken görüşü sorulan Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul’un su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Melen Projesine dikkat çekti. Melen’den su getiren hat ile 3. Köprü ve Çevreyolu güzergahının çakıştığına dikkat çeken bakanlık proje hayata geçirilirken Melen Boru Hattı’na zarar verilmemesini istedi. Bakanlık üzerinden yol geçmemesini de şart koştu.
Planda yabani hayata zarar verilmemesi de istendi. Yol kenarına gürültü perdeleri konulması ve bu alana akaryakıt istasyonu açılmaması şart koşuldu.
Ayakları yanlış yerde!
3. köprü için görüşüne baş vurulan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, projedeki bir hataya dikkat çekti.: “İmar planlarında köprünün ayaklarının denizde olduğu görülüyor. Ancak uygulama sahasındaki incelemede ayakların karada olduğu saptandı. ”
Genelkurmay Başkanlığı ise bölgenin 2. derece askeri alan olduğuna dikkat çekerken şu uyarıda bulundu: “Garipçe’de bulunan Sarıyer Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı kışlası sınırları içerisinde bulunan 10 bin litre kapasiteli LPG tankı, en yakın köprü ayağına bin 40 metre mesafede bulunmaktadır.”
‘Boğaziçi Alanı’ nedir?
Boğaziçi İmar Kanunu’nda ‘Boğaziçi Alanı’, ‘sahil’, ‘ön görünüm’, ‘geri görünüm’ ve ‘etkilenme bölgesi’nden oluşuyor. Kanunun kapsadığı bölgeye ilişken ancak net bir mesafe verilmezken, şehir plancıları yüksekliğin önemli bir kriter olduğunu belirtiyor. Şehir plancılarına göre ‘Boğaziçi Alanı’ boğazın iki yakısında yaklaşık 5 kilometrelik bir alanı kapsıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rant koprusu13 Eylül 2013 02:19

    Sadece arazileri toplamislar onceden caktilar istimlaka. Simdi de son ormanlari toki ve mutahitlerle beraber yagmala. İsmi de ekonomik buyume olsun.yazik.

  • Borsacı12 Eylül 2013 20:59

    Bu bahsedilenler arasında köprüyü engelleyecek hiç bir unsur yok. 10 ton LPG normal bir akaryakıt istasyonunda da var. O köprüden 30 tonluk tankerler de geçecek. Melen boru hattının üzerinden köprü ile geçilir v.s. mühendislik hatası olmasın, rüzgar testi, askı kablo testi daha önemli.