E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 ilçe adayında sorun---

3 ilçe adayında sorun

3 ilçe adayında sorun
09 Şubat 2014 - 14:00 borsagundem.com

CHP MYK toplantısında İstanbul ilçeleri için aday belirlenirken Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy için tartışma çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) İstanbul’un bazı ilçelerinin belediye başkan adayları belirlenirken “Beşiktaş” tartışması yaşandı.

Okan Konuralp'in Hürriyet'teki haberine göre CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban’ın aday gösterilmek istenmesine bazı genel başkan yardımcıları muhalefet etti. Bu nedenle saat 14.00’te toplanması beklenen Parti Meclisi 2 saat için ertelendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Tonguç Çoban’ın ismini yeniden değerlendirmek amacıyla “Beşiktaş’la ilgili yetkiyi ben üstleniyorum. PM’nin onayına sunulup sunulmayacağı bir kez daha değerlendireceğim” diyerek tartışmayı sonlandırdı.

BEN ÇEKİLİYORUM

Çoban tartışmasının sürdüğü dakikalarda ismi Beşiktaş için geçen ancak Bakırköy adayı yapılması kararlaştırılan Doç. Dr. Mehmet Karlı’nın “Siyasi etik gereği Bakırköy’den aday olmam doğru olmaz. Ben çekiliyorum” mesajı geldi. Karlı’nın adaylıktan çekilme kararı CHP’nin Kadıköy kararını da etkiledi. Bakırköy’den aday olan ancak Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Kadıköy’e kaydırılan Bülent Kerimoğlu’nun yeniden Bakırköy’e kaydırılması seçeneği tartışmaya açıldı. Bu yöndeki tartışmaların sürmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu, “Beşiktaş ile birlikte Kadıköy ve Bakırköy ile ilgili son kararı da ben vereceğim” diyerek toplantıyı tamamladı. Toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi.

BEYOĞLU’NA KOTİL

MYK’nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu’nun belediye başkan adayı, Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil oldu. Sezgin Tanrıkulu’nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç’a Beyoğlu için vize çıkmadı. Şişli’de İsmet İnönü’nün torunlarından Hayri İnönü, Üsküdar’a milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes belediye başkan adayı oldu. MYK, Sarıyer’de Şükrü Genç, Çatalca’da Cem Kara, Ataşehir’de Battal İlgezdi ile “Yola devam” dedi. Maltepe’de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal’da Hüsnü Süslü, Avcılar’da Handan Toprak aday gösterildi.

SEDEFÇİ GİTTİ

CHP’nin Ankara’daki kalelerinden Çankaya’da ise mevcut başkan Bülent Tanık’ın yerine Alper Taşdelen’nin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin adayı ise değişmedi, Fethi Yaşar yeniden aday oldu. Edirne’de ise Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan; İzmir Buca adayı ise kentin eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın adaylıkları dikkat çeken isimler oldu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sandıkta arınacagız!!09 Şubat 2014 19:08

    bizlerde akpnin arkasındaydık ama bizlere verdiği sözlerlen yaptığı işler arasında çok büyük farklarvar benim cebimdeki parayı erittikten sonra karşıma BABAM çıksa tanımam o çoğunluğu seçimlerde göreceksiniz takke düşecek KEL görünecek.ben burada hep gerçekleri yazdım ama limse umursamadı bundan sonra iş olduğuna varır ben yıllardır hep sağ partilere oylarımı attım amam şimdi bu ülkede hiç iktidara gelmemiş CHP tisini destekleyeceğim vede destekleteceğim.bu ülkeyi hep SAĞ PARTİLER borca soktu açında internetten öğrenin ülkeyi 1950 lerden beri yönetenlere bir bakın hepside SAĞ partiler diyeceksinki akp hiçmi birşey yapmadı evet yaptıkları görülüyor ama ülkemi APOya peşkeş çekenlere asla taviz vermeyiz bu ülke ŞEHİT KANLARIYLAN ykanmış benim ŞEHİTLERİMİN kanlarıyla pazarlık yapanların bu ülkede yerleri bile yoktur.MHP yede zamanında oy verdim ama en büyük hatası üç başlı hükümet döneminde o hükümetten ayrılacaktı eğer ayrılsaydı şimdi akp başa bile gelemezdi ama neoldu ülkemizin içindeki insanlar hep bir yenilik aradı yeni bir isim olsun dedi ve şimdide akp yi desteklediğimiz için çok pişman olduk zaten akp oralara bizlerin verdiği olylarlan gelmedimi şimdi sıra ya kendi partyimizi destekleyeceğiz yada kılıçtaroğlunun dediği gibi bu ülkede tüm yolsuzlukların üzerine bende dahil olmak üzere gidelim başbakan neden millet vekilliklerini düşürtmüyor kılıçtaroğlu hepğ bereaber düşürelim eğer suçumuz varsada hesabınıda verelim ülke temizlensin ama başbakan ne yapıyor hırsızların yaptığı işlkeri kapatmak için üstlerini örtbas etmeye çalışıyor sizler milleti neden hep ENAYİ yerine koymaya çalışıyorsunuz neyse bu işin ucu SANDIKTA bitecektir.

  • bayramkaya 09 Şubat 2014 15:51

    sarıyere hayırlı olsun sukru baskan sarıyerde sana bır oyda cıksa oda benım oyumdur sukru baskan cayırbasdan taksıcı ben bayram kaya yolun acık olsun baskanım

  • bayramkaya 09 Şubat 2014 15:23

    adam gıbı adamsın sukru baskan tebrık edıyorum sımdıden