E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak2B arazisi sahiplerine müjde!---

2B arazisi sahiplerine müjde!

2B arazisi sahiplerine müjde!
06 Mart 2013 - 09:44 borsagundem.com

2B arazileriyle ilgili yeni bir düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda, 2/B’lere ilişkin yeni düzenleme getiren Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun ile Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.
Kanun ile, tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve üzerinde tarımsal amaçlı yapılar (mandıra, sera, ağıl kümes vb.) ile sürekli ikamet amacıyla kullanılan konut hariç yapı bulunmayan yerler için satış bedeli, rayiç bedelin yüzde ellisi üzerinden hesaplanacak, bu şekilde satılan taşınmazların sonradan farklı amaçla kullanılması halinde, taşınmazın satış tarihi itibariyle rayiç bedelinin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki fark kanuni faiziyle birlikte ecrimisilin tarh, tahakkuk ve tahsiline ilişkin hükümler uyarınca kayıt malikinden tahsil edilecek.
Ayrıca düzenleme ile, Sağlık ve eğitim tesisleri yapılması maksadıyla verilen izinlere konu tesislerin kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde yaptırılması veya mevcut izinli tesislerin yenilenmesi halinde ilgili bakanlıkların talebi üzerine yüklenici adına üst hakkı tesis edilebilecek. İzinler ilgili bakanlıklar adına devam edecek. Adına üst hakkı tesis edilen yükleniciden ağaçlandırma bedeli dışında kira dahil başkaca hiçbir bedel alınmayacak. Bu kapsamdaki izinler öncelikle bozuk orman alanlarında verilebilecek. İzin verilen alanın en az iki katı alan Maliye Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğü'ne ağaçlandırılmak üzere tahsis edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oflu12 Mart 2013 09:28

    BÖYLE BİR ŞEY YOK, ARSALARI BELEDİYE RAİÇ DEĞERİNDEN VERİLMESİ LAZIM ,AKLIN YOLU BU, ÜZERİNE YÜZDE ELLİ KOYUYORSUNUZ, VADANDAŞ BU PARAYI NASIL ÖDEYECEK ZATEN PİYASA KAN AĞLIYOR ,NE VERDİNİZKİ NE İSTİYORSUNUZ,HAMDOLSUN