E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin215 Türkçe isim değiştirilecek---

215 Türkçe isim değiştirilecek

215 Türkçe isim değiştirilecek
15 Aralık 2013 - 15:18 borsaningundemi.com

Varna Belediye Meclisi üyeleri, 2013'ün son toplantısında ilçe sınırları içindeki 215 coğrafi alanın Türkçe isimlerinin değiştirilmesine karar verdi

Varna Belediye Meclisi üyeleri, 2013'ün son toplantısında ilçe sınırları içindeki 215 çoğrafi alanın Türkçe isimlerinin Bulgarcaları ile değiştirilmesine karar verdi.

Türkçe olan 215 çoğrafi yerin isimleri Bulgarca isimlerle değiştirilmesi meclis üyelerince onaylandı. İsim değiştirme teklifini sunan İç Makedon Devrimci Örgütü (VMRO) meclis üyesi Kostadin Kostadinov, isim değişikliğini destekleyen değişik siyasi partilerden olan diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

Varna Belediyesinin isim değiştirme kararından sonra listede bulunan Kamenar köyündeki bazı mezraların isimleri "Akça Ağaç–Yalovo, Armut Tabya–Kruşev redut, Yeşil Tarla–Zelenata niva, Karakuş–Orlovo, Körbunar–Slepiyat Kladenets" şeklinde değiştirilecek. Diğer yerleşim yerlerine de aynı şekilde Bulgarca isimler verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevval15 Aralık 2013 15:36

    bulgaristanda ise normaldir, her yeri Osmanlı ve bizim toprağımız adlediyoruz ama artık öyle bir durum yok, hem biz de orta asyadan gelmedik mi? bu toprakların gerçek sahibi de biz değiliz zaten, hem ülke olarak da artık güçlü de değiliz daha çok işler gelir başımıza, heyt be dünya liderimize, tayyip erdoğana bakın hele :) trajikomik