E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar2022’nin kripto para yatırım trendleri---

2022’nin kripto para yatırım trendleri

2022’nin kripto para yatırım trendleri
22 Kasım 2021 - 11:21 borsaningundemi.com

2022 yılında kripto paralara kurumsal yatırımların artması ve Dogecoin ile Shiba Inu gibi şaka olarak tasarlanmış kripto paraların yeni yükselişler göstermesi bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 kripto para piyasaları için rekor bir yıl oldu. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar kripto para piyasalarına akın etti. Bu iki kategorideki yatırımcıların, yatırım davranışları farklılık gösterse de kripto paraların rekor üzerine rekor kırmasını sağladılar. 2021 yılının büyük bir bölümünde kurumsal yatırımcıların odak noktası Bitcoin ve Ethereum oldu. Bireysel yatırımcılar ise bu iki büyük kripto paranın yanı sıra altcoin’lere de ilgi gösterdi.

Ancak Cryptonews’ün haberine göre 2022 yılı yatırım tercihlerinde bir farklılaşmayı beraberinde getirecek. Bireysel yatırımcıların yaklaşımında olgunlaşma görülmesi beklenirken, kurumsal yatırımcıların piyasa analizleri ve araştırmaları etkili olacak. Uzmanlar aynı zamanda kurumsal yatırımcıların 2022 yılında kripto para piyasasına yön verme konusunda daha etkin bir rol oynayacağını düşünüyor. Kurumsal ilginin artması ise kripto paralara yönelik düzenlemelerin daha ılımlı bir seyir izlemesini sağlayabilir.

2021 için tahminler nelerdi?

2020 yılında Cryptonews’e açıklama yapan analistler kurumsal yatırımcıların, korona virüs pandemisi devam ederken Bitcoin’e yöneleceğini, yükselen enflasyonun kripto parayı oldukça çekici bir varlık haline getirdiğini söyledi. Analistler aynı zamanda Bitcoin’e yönelen yeni yatırım dalgasının, altcoin’lerin de yeni rekorlar kırmasına neden olabileceğini açıkladı. Bu tahminler büyük oranda gerçekleşti ve önde gelen altcoin’ler bu yıl rekor üzerine rekor kırdı.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre bazı analistler daha fazla şirketin bilançosuna Bitcoin’i ekleyeceğini dile getirdi. Bu durum büyük ölçekli olarak görülmese de, 2021 yılında ilk Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) kurulmasıya bu tahminin gerçekleşmesi için zemin hazırlandı.

2022: Kurumsal yatırımcı önem kazanırken, bireysel yatırımcı olgunlaşıyor

2022 yılında analistler kurumsal yatırımcıların, 2021 yılında olduğundan çok daha önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Kripto para borsası CEX.IO CEO’su Oleksandr Lutskevych, “kurumsal yatırımcılar 2022’de kritik bir etki sahibi olacak. Bunun nedenini anlamak için 2021’de kripto para piyasasında kurumsal yatırımcı dalgasını anlamak gerekiyor” dedi.

Lutskevych 2021 yılında kripto alanında hızlı hamleler yapabilen Microstrategy ve BNY Mellon gibi şirketlerin, geride kalanlar için örnek teşkil edeceğini söyledi. BitMEX’ten yapılan açıklamada, kurumsal yatırımcıların 2022 yılında bireysel yatırımcıların piyasalardaki etkisini geride bırakacağı ifade edildi. Analistler, “düzenlemelerin de ilerlemesiyle, kurumsalların kripto alanına akın etmesi sermayenin en büyük kaynağı olacak” dedi.

Kripto paralara yönelik düzenlemelerin artması da daha fazla kurumsal yatırımcının piyasaya girmesini sağlayacak. Bitstamp Asia Pacific Direktörü Andrew Leelarthaepin, “düzenlemelerin belirginlik kazanması dijital varlık piyasalarına yeni kurumların yönelmesini sağlıyor. Bununla birlikte bilgi, araştırma, derecelendirme ve danışmanlık hizmetleri de yükseliyor. 2022’de yatırım stratejilerinin etkisinin arttığını göreceğiz” dedi.

Leelarthaepin, “geçtiğimiz ayın başında Bank of America kripto para araştırma birimini kurdu. Bankanın ardından birçok örnek daha göreceğiz” ifadesini kullandı. Düzenlemelerin belirginlik kazanması ve dijital varlık ekosisteminin profesyonelleşmesiyle birlikte, bireysel yatırımcıların stratejileri de değişecek. 

Bireysel yatırımcıların gücü

Analistler bireysel yatırımcıların 2022 yılında daha stratejik hamleler yapacağını düşünse de, birçok bireysel yatırımcı kurumsal yatırımcıların aksine spekülatif altcoin’lerde getiri arayacak. Kripto para borsası AAX Araştırma ve Strateji Başkanı Ben Caselin, “ne yazık ki bireysel yatırımcıların çoğu spekülasyon ve kaldıraçla yatırım yapıyor. Tüm bireysel yatırımcıların olgunlaşması için zaman ve tecrübe gerekiyor” dedi. Benzer bir şekilde Lutskevych de Dogecoin ve Shiba Inu gibi şaka olarak tasarlanmış ‘meme coin’lerin de 2022 yılında yükselmeye devam edebileceğini söyledi.

Lutskevych, “bu hareketin etkilerini ölçmek hayati önem taşıyor çünkü bireysel yatırımcılar piyasalara yön verebilecek miktarda sermayeye sahip. Bu değer anlamlı projelere odaklanmıyor ve meme coin’lere yöneliyor” dedi. Bununla birlikte 2022 yılında bireysel yatırımcıların, kurumsal yatırımcıların aksine daha küçük ve yeni kripto paralara da ilgi göstermesi beleniyor. BitMEX Sözcüsü, “küçük bireysel yatırımcılar, yeni piyasaya sürülen coin’lere ilgi gösterebilir” dedi.

Algı büyük oyuncu olmaya devam edecek

2022 yılında bireysel yatırımcılar tarafında bir miktar olgunlaşma görülecek olsa da, analistlerin büyük çoğunluğu bireysel yatırımcıların geride kalma korkusu (FOMO) ile hareket edeceğini düşünüyor. Lutskevych, “meme coin’lere yönelik ilginin artışında bunu gördük. Shiba Inu bir süreliğine de olsa işlem hacmi açısından birinci sıraya yerleşti” dedi. Lutskevych için bu durum bireysel yatırımcıların davranışlarını oldukça iyi yansıtıyor.

Açıklamasında, “piyasalar giderek daha fazla psikolojik faktörlerin etkisi altında kalıyor” ifadesini kullanan Lutskevych, “bireysel yatırımcılar bu yaklaşımı 2022 yılında da sürdürecek” dedi. 2022’de kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarındaki etkisi artarken, yeni spekülatif çılgınlıkların görülmesi de bekleniyor.

Sanayi hisseleri kurla coşuyor, bankalar ve havacılık negatif

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Biden, Fed Başkanı adayını yarın açıklayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)22 Kasım 2021 11:43

    Ya aslında çok güzel projeler var. örnek. bir dunya düşünün. bu dunyada herşey satılık. kıyafet. otomobıl.ev. urunler.eşyalar. bazı aktiviteler. bu gunyada bir para birimi oluyor. x coın. bu coın bu sanal dunyada ya USD olarak alırsın. Yada oyunda bazı gorevler yaparsın para kazanırsın. oyunda işler yaparsın. para kazanırsın. oyun çı global dev bir sanal alem. sohbetler muhabbetler yada arkadaşlarına vakıt geçireceğin ortamlar vb. vb. yenı insanalr tanıyabılırsın, yabancı dıl geliştireiblirsin. bazı hayvansevergruplar,i muzik fanları, sanatçı fanları vb. vb. sanal mataversede konserler partıler vb. yapabılırsın. bunun için ya reel usd den oyun parası alacaksın, yada x coın alacaksın, yad aoyunda o x coın için çalışacaksın. oyunda mısır ekersın, bugday, benzın, otomobıl kullanma yaa gelecek böyle şekillenecek :D bu x coın de haliyle değelenecek. proje olur/olmaz orasını bilmem. ama gelecekdeki bu coını kıstıran  karlı çıkabılır. herkes kazanmaz.örnek bu ya

  • Mucise Reis ;)22 Kasım 2021 13:09

    Böyle bir dunya var, malum nıke bu işe girdiğini söyledi sitesi 3 boyut olacak yenı ayakkabılar vb. buradan onlıne sıtesıdne stacak.... bu kurulu dunyaya nıke girse. sanalş dukkan açsa burayı sıtesıne entegre ettırse, yanı AMAZON , n11, gittigiyor vb. boyle olabilir mi ? sanal mağazaya git, alışverş yap kargo ile kapına aynı urun gelsın:D hatta drone ile amazondan çat gelsın :D hatta drone kamerasından urun gelirken mata ile onlıne drone dan izleyebılırsın :D yaa bunlar hayal dımı... adamlar bu hayallerı kurup silkikon vadisinde yazılımlara çoktannn başladılar çoktannnn :D olur/olmaz bilmem ama yazılım önemli. ekonomı tv kanallarda ha bire kaynakçı lazım, endustrı meslek lazım ımamhatıp lazım yaa  hepsı lazım. ama planlı programlı ımkanalr sulunup yollarını açmak laızm z kuşağın.. çok geriyiz. okudukça yabancı yerlerde ulkem adına uzuluyorum.... orencı derdı 10 tl yemek yahu, barın ma :D