E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2011'de sanayi hisseleri öne çıkacak---

2011'de sanayi hisseleri öne çıkacak

2011'de sanayi hisseleri öne çıkacak
22 Aralık 2010 - 11:10 borsaningundemi.com

Global piyasalardaki likidite bolluğunun 2011'de Türkiye piyasası gibi daha iyi performans gösterecek aktiflere ilgiyi artıracak

Finans Portföy Yönetimi Genel Müdürü Özgür Güneri, İMKB'nin performansının ise son iki seneye kıyasla sınırlı kalırken, ulaştırma, otomotiv, dayanıklı tüketim alanındaki sanayi şirketlerinin performansının öne çıkacağını öngörüyor.
Finans Portföy Yönetimi Genel Müdürü Özgür Güneri ve Finans Portföy Portföy Yönetim Bölümü Direktörü Tolga Kotan, 2011 yılında piyasalara ilişkin görünümü değerlendirdi ve beklentilerini paylaştı.  Güneri, yurtdışında likidite fazlalığının piyasalardaki volatiliteyi artırdığına işaret ederken, 'Paranın rahat bulunuyor olması daha iyi performans gösterecek aktiflere olan ilgiyi artırıyor. Türkiye'yi de iyi performans gösterecek aktifler arasında görüyoruz' diye konuştu.
GETİRİLER BİRAZ AZALACAK
Tolga Kotan da, 2011'de olumlu seyir devam etse bile getirilerin azalacağını ve İMKB'de şirket performanslarının öne çıkacağını söyleyerek, şöyle devam etti: 'Sanayi tarafının 2011'de daha çok öne çıkacağını düşünüyoruz. Değerlemesi yüksek potansiyel içeren şirketler var. Ulaştırma öne çıkıyor, yeniden yapılandırma tarzında şirketler öne çıkacaklar, otomotivin de dayanıklı tüketimle birlikte fırsat sunacağını düşünüyoruz. Düşük faiz ortamından olumlu faydalanacak tüketicidir, o yüzden tüketici odaklı şirketler öne çıkacak. Bankalar da fırsat yaratacaktır.'
İMKB 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 27.1 yükselirken, bankacılık endeksindeki artış yüzde 21.9 oldu. Sanayi endeksi aynı dönemde yüzde 39.14 artış kaydetti. Reuters'in haberine göre Kotan, bono tarafında da getirilerin olumlu olmaya devam etmekle birlikte eski rakamları görmenin çok daha zor olduğunu vurgulayarak, 'Gelişmekte olan piyasalar gözde olmaya devam etmekle beraber, gelişmiş ülkelerle performanslarıyla arasındaki farklarının çok ciddi olmayacağını görüyoruz' dedi.
Kazanmak isteyen risk almalı
MERKEZ Bankası'nın attığı adımların yatırımcı alışkanlıkları üzerinde de etkili olmasını beklediğini söyleyen Güneri, 'Uzun zamandır Türkiye'de hem reel faizler hem nominal faizler düşük durumda. Paranın çok önemli bir kısmı mevduatta veya kısa vadeli çeşitli enstrümanlarda duruyor. İnsanların kafasında şu ister istemez oluşacak, eğer para kazanmak istiyorsan reel anlamda biraz risk almak zorundasın' diye konuştu.
Arzların başarısı için fonlar daha büyümeli
GÜNERİ, 2011 yılında halka arzların daha da başarılı şekilde devam etmesini beklediğini belirtirken, A tipi ve hisse senedine yatırım yapabilen fonların büyümemesi durumunda ise, halka arzların kalıcı başarı göstermelerinin çok zor olduğunu söyledi. Kotan da, iyi yönetimi olan temelleri sağlam şirketlerin doğru fiyattan arz edilmesi durumunda yatırımcıdan talep göreceğini başarılı olacağını  belirtirken, 'Başarısız halka arzlar yapılırsa, piyasa için volatilite olur. İyi şirket geldiği sürece hiçbir problem yaşanmayacağına inanıyorum' dedi.  Son iki yıldır rekor kıran altın fiyatlarını destekleyen nedenlerin aynı şekilde devam ettiğini vurgulayan Kotan, borsa yatırım fonlarından altına gelen talebin de büyüdüğüne dikkat çekerek, belirsizlik ortamının devamıyla altın fiyatlarında trendin yukarı yön olarak gözüktüğünü belirtti.
Bankalar tahvil piyasasında baskın olacak
GÜNERİ, bankaların yurtiçi tahvil piyasasında hareketlenen TL cinsi ihraçlarının borsadakine benzer bir şekilde gelişeceğini belirterek, 'Akbank'ın son çıktığı 1 milyar liralık bonoya baktığınız zaman diğerlerini gölgede bırakacak büyüklükte. Bütün bankalar benzer bonoları çıkarmaya başlayacaklar, dolayısıyla o pazarı da bankalar domine eder hale gelecek' dedi.  Türkiye'de tasarruf olarak en büyük pastayı mevduatın aldığını ve mevduatın vadesinin 35 gün civarında olduğunu belirten Güneri, 'Öyle büyük bir paranın 35 günlük bir enstrümanda durması yerine farklı enstrümanların olması, bankaların kendini daha uzun vadeli fonlaması olumlu. Her gelen yeni enstrümanın mevduattan pay çalması kaçınılmaz' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)