E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak200 milyon dolar yatıracak ---

200 milyon dolar yatıracak

200 milyon dolar yatıracak
10 Mayıs 2012 - 01:56 borsagundem.com

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi, Eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde yapacağı inşaat projesine start verdi

200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan proje içerisinde rezidans dairelerin yanı sıra otel ve kültür sanat merkezi de bulunacak. Zayıf betonarme ve farklı dönemlerde kullanım maksatlarına göre yapılan ciddi tadilatlar nedeniyle risk oluşturan Eski Likör Fabrikası, aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilecek. Proje bu sayede uluslararası düzeyde bir kültür, sanat ve moda merkezi haline dönüştürülecek. Biri rezidans ve diğeri otel olarak kullanılacak iki kulede toplam 400 konut yer alacak. Konutlar ağırlıkla 2+1 ve 1+1 dairelerden oluşacak.
Yatırıma devam edecek
Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan, İsviçre kökenli Viatrans’ın, Türkiye’de uzun vadede çeşitli işler yapmak istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Projenin henüz adı belli değil ama gayrimenkul için yeni bir felsefi akım yaratacak. Turistler içinse, ‘git gör’ destinasyonu haline gelecek. Grup bundan önce, Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinde gayrimenkul işleri yapıyordu ancak sadece işletme ile ilgileniyordu. Türkiye’de kendisi ile ilgili de bir ilki gerçekleştirerek, projenin tüm geliştirme işlerini üstlendi. Türkiye’de uzun vadeli işler yapmak istiyor. Likör Fabrika’sının arazisine yapılacak projeden elde edilen gelir, yine İstanbul’a yatırılacak. Başta İstanbul’un merkez bölgeleri olmak üzere, Türkiye’de gayrimenkul projeleri yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin potansiyelinin farkındayız.”
Projedeki likör fabrikası ve ek olarak yapılan bacanın, ayrılmaz parçalar olacaklarını söyleyen Özkan, şöyle devam etti: “Hem bu fabrika hem de baca tescilli yapılar. Tarih içerisinde hep değişiklikler yapılmış. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Arolat Mimarlık Grubu, bu konuda uzun zamandır çalışıyor. Tarihi bulguları belirleyerek yeni halini orjinaline en yakın biçimde yapacağız. Projenin yaratıcısı Fransız mimar Rob Mallet Stevens’ın yaptığı çizimlere bağlı kalarak yenisini inşaa edeceğiz. İnşaata başlamak için hazırız ilk kazmayı yakında vuracağız.”
Ortaklarla dostça ayrıldık
ESKİ Likör Fabrikası arazisinin ihalesini çok ortaklı üstlendiklerini hatırlatan Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan, “15 Eylül 2008’de arazinin ihale işlemleri bitmişti. Aradaki süre çok uzun sürdü. Ortaklarımız, diğer işlerine odaklanmak için hisselerini devretmek istediler. Tamamen anlaşmalı, dosthane bir hisse devri gerçekleşti” dedi. Yüksek Mimar Gonca Paşolar de, “Proje bölgeye ekstra yük getirmeyecek” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)