E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak200 koyun yapılaşması önerisine tepki---

200 koyun yapılaşması önerisine tepki

200 koyun yapılaşması önerisine tepki
10 Ocak 2011 - 02:07 borsagundem.com

Çevreciler Marmaris ile Datça yarımadası arasındaki 200 koyun turizme açılması önerisine sert tepki gösterdi

Ege bölgesindeki turizm sektörü temsilcileri, Marmaris ile Datça yarımadası arasındaki sayıları 200’ü bulan koyların yapılaşmaya izin verilerek, turizme açılmasını istedi. Çevreciler ise bu isteğe tepki gösterdi. Son zamanlarda yabancı yatırımcıların Marmaris’e olan ilgisinin arttığına dikkati çeken Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, Marmaris’in belli bölgelerinin turizme açılması gerektiğini söyledi. Özellikle Datça’daki koyların çevreyi koruyarak turizm amaçlı kullanıma açılmasının şart olduğunu savunan Açıkgöz, şunları belirtti:
“Zengin toprakların fakir bekçileri olmamalıyız. Rekabet ettiğimiz destinasyonların dışında Kuzey Afrika ve Mısır’da çok ciddi yatak arzları oluştu. Bunlar çok ünlü uluslararası zincirlerin işlettiği yatak arzları. Bölgemizin bu yerlerle rekabet edebilmesi için mutlaka yeni tesisler yapılmalı. Uluslararası zincir otellerin sayısını artmalı.”
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ise koylara turistik tesis yapılması kararı alınmadan önce yerel ve sivil inisiyatiflerin süreçte etkin bir şekilde rol alması gerektiğini söyledi. Marmaris ve Datça arasında eşsiz güzellikteki koylara beton yığını şeklindeki 5 yıldızlı otellerin yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını anlatan Tokcan, “Bir defa yanlış yapılırsa İspanya örneğinde olduğu gibi geri dönüş olmaz. Bu konuda aceleci olmamak lazım. Bu koylar yıllardır bizim, bundan sonra da öyle olacak. Bir yere götüren yok” diye konuştu.

Maden ruhsatı verildi
Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan ise koyların turizme açılmasına karşı olduklarını söyledi. Ersan, şöyle devam etti:
“Daha fazla para kazanmak için eşsiz güzellikteki doğamızı feda edemeyiz. Koruma-kullanma dengesinden bahsediliyor. Bu dengeyi kim gözetecek? İlçe yüz ölçümünün yarısından fazlası için maden arama ruhsatı verilmesi, Marmaris Limanı’nın büyütülmesi girişimi gibi olaylar bu konuda tedirgin olmamızı haklı çıkartıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)