E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 bin 500 dönüm ekili ıspanak tarlada kaldı---

2 bin 500 dönüm ekili ıspanak tarlada kaldı

2 bin 500 dönüm ekili ıspanak tarlada kaldı
10 Kasım 2019 - 13:44 borsaningundemi.com

Ispanak krizi, Yenişehirli çiftçiyi batırma noktasına getirdi. Kesime hazır 2 bin 500 dönüme ekili ıspanak tarlada kaldı. Büyük zarar var.

Bursa Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Ispanak insanı zehirliyor diye bütün çiftçiyi zan altında bırakanlara karşı çok sert açıklamalarda bulundu.

BİR KİŞİNİN HATASI TÜM ÜRETİCİYİ ETKİLEDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir pancar kooperatifi yönetim kurulu üyesi ve Yenişehir Ziraat odası Başkanı Sadi Aktaş, “Tabi ki bu konu çok önemli bir konu. Bu bizleri çok üzdü. Fakat ıspanağı üreten çiftçi bir kişidir. Bunu pazara götüren de bir kişidir. Bu olay nasıl oldu? Tam araştırmadan, sanki Türkiye genelindeki bütün ıspanak üreten çiftçilerin tarlasında yetiştirdiği ürünün hepsi zehirliymiş gibi yansıtılması nedeniyle üreticin mahsulü tarlada kalarak satılamaz hale gelmiştir. Biz de diyoruz ki, ıspanak bugüne kadar kimseyi zehirlememiştir. Herkes gönül rahatlığı ile tüketebilir” diye konuştu.

2 BİN 500 DÖNÜM EKİLİ ISPANAK TARLADA KALDI

Başkan Aktaş, “ Sadece Yenişehir bölgesinde 2 bin 500 dönüm alanda ekili olan satışa hazır ıspanak sırf bu olaylardan dolayı tarlada kalmıştır. Bir de bunun Türkiye genelini düşünün, Ispanağın tarladaki hasadından sonra derelerde ve uygunsuz yerlerde yıkanması araştırılmalıdır. O derelere hangi fabrikaların kimyasalları atık salmıştır. Bunu yetkili kurumlar bakarak araştırmalıdır. Araştırılmadan yapılan açıklamalardan dolayı Türk çiftçisi ıspanak üreticisi zarara uğratılmıştır” ifadelerinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serhat Ögreten 29 Ocak 2020 15:40

    Devlet bir zehirlenme olayi varsa, hemen gida mühendisleri icin isciler memurlar her yerde muane almasi lazim.Ve labatuara götürülmesi gerek. Ozaman sorun kalmaz.

  • Volkan10 Kasım 2019 19:04

    Çiftçiyi de eğitmenin ve teknolojiyi kullanmanın zamamı artık. Başkalarına hizmet sunan her yerde standartlar oluyor, eski usul çifcilik de malesef giderek ölecek ve endüstriyel yatım gelecek. Kooperatifleşme bu aşamada son şans. Çok ileride kendi ürettiğini başkasına satmak büyük kontrollere tabi olacak diye tahmin ediyorum. Gümrük kontrollerinin benzerleri iç piyasa ürünler için de olur.

  • Selahattin Ölmez10 Kasım 2019 18:41

    SONUNDA GARİBANIN SOFRASINA BİRİLERİ EL ATTI MALESEF.SONRA ÜLKE EKONOMİSİDE VE ÇİFTCİLERDE BÜYÜK ZARAR GÖRDÜLER.BÜYÜK OYUNLAR DÖNMEKTEDİR ÜLKEMİZDE HÜKÜMET BİR AN ÖNCE BU İŞE EL ATMALIDIRLAR.