E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem16 mali kuruluşa 2,1 milyon TL idari para cezası---

16 mali kuruluşa 2,1 milyon TL idari para cezası

16 mali kuruluşa 2,1 milyon TL idari para cezası
26 Haziran 2020 - 18:24 borsaningundemi.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, banka dışı finans sektörü kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası verdi.

BORSAGUNDEM.COM-ANKARA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, banka dışı finans sektörü kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, korona virüs salgınıyla mücadele sürecinde bireysel ve ticari müşteriler tarafından kurula iletilen şikâyetlerin incelendiği belirtildi.

Açıklamada, “Şikâyete konu banka dışı mali kuruluşlar hakkında Kurumumuz denetim elemanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporda yer alan tespitlere ilişkin olarak, Kurumumuzca söz konusu kuruluşlara iletilen talimatlar, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik ve Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik’e aykırı işlem tesis ettikleri gerekçesiyle, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bankacılık Kanununun uyarınca banka dışı 16 mali kuruluşa toplam 2,1 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir” denildi.

Açıklamada, banka dışı mali kuruluşlar hakkındaki şikâyetlere ilişkin inceleme süreçlerinin kesintisiz devam ettiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik26 Haziran 2020 23:10

    Bankaların alacaklarını varlık yönetim şirketlerine satması mafyavari bir sistemdir kaldırılmalıdır. Maden şirketlerinin köylünün arazisine elini kolunu sallayarak el koyması yasal değildir değiştirilmelidir. Borsa yatırımcısı temettü alamamaktadır ortak statüsünden çıkarılıp alacaklı statüsünde olmalıdır tasfiye halinde.