E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak1453 projesine dava yağmuru---

1453 projesine dava yağmuru

1453 projesine dava yağmuru
11 Ocak 2013 - 18:31 borsagundem.com

Ali Ağaoğlu’nun Ayazağa’daki projesinin inşa edildiği arsayla ilgili olarak 4 ayrı iptal davası açıldı

İşadamı Ali Ağaoğlu'nun İstanbul Ayazağa'da Emlak Konut ile hasılat paylaşımlı yürüttüğü Ağaoğlu Maslak 1453 Projesi'nin inşa edildiği arsayla ilgili halen devam eden 4 dava olduğu anlaşıldı. Habertürk’ün haberine göre Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği projeye ait değerleme raporuna göre davalardan üçü Fatih Kazdal, Emine Kambur, Hüseyin Kazdal ve Havva Kazdal tarafından TOKİ ve Emlak Konut'a açıldı.
Projeyi yürüten Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat ve Eğitim AŞ'ye doğrudan açılmış bir dava bulunmuyor. Ancak davaların sonucu şirketi doğrudan ilgilendiriyor.
TAPUNUN İPTALİ İSTENİYOR
İstanbul 12. Asliye Hukuk, İstanbul 5. İdare ve İstanbul 6. İdare mahkemelerinde görülen davalarda Kazdal Ailesi, miras yoluyla kendilerine kalan iki taşınmazın haksız şuyu yoluyla Maslak 1453'ün arsasına dahil edildiğini iddia ediyor ve hisseleri oranında mevcut tapunun iptaliyle, kendi adlarına tescilini talep ediyor.
Aile ayrıca arsanın Ağaoğlu'nun şirketine devrinin iptalini de istiyor. 3 dava sürerken değerleme raporunda ailenin 6. İdare Mahkemesi'nde arsanın TOKİ'den Emlak Konut'a devrini iptal istemi ise dava açma ehliyetleri bulunmadığı gerekçesiyle reddedildiği ifade ediliyor.
‘ŞEHİRCİLİĞE AYKIRI’
Şehir Plancıları Odası tarafından TOKİ aleyhine 6. İdare Mahkemesi'nde açılan dördüncü davada projenin inşasını sağlayan Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi'ne ait imar planlarının iptali isteniyor. Bu davanın bilir kişisi planın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu yönünde görüş verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)