E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
1.2 milyon öğrencinin girdiği, liselere girişte kullanılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’un kaldırılması lazım” sözleri ardından gözler merkezi sınavlara çevrildi.
Türkiye’de ortaöğretime geçişte merkezi sınavlar hep vardı ancak yöntemleri farklılıklar gösterdi. Son 13 yılda liseye geçişte beşinci yeni sisteme hazırlanırken tarihçeyi hatırlayalım: LGS, OKS, SBS derken TEOG da bitiyor, son 13 yılda beşinci sistem geliyor
* 1955’ten itibaren hizmet veren ve yabancı dilde eğitim sunan kolejler, öğrencilerini sınavla seçiyordu.
* 1964’te fen, 1985’te Anadolu imam hatip, 1990’da Anadolu öğretmen ve 2003’te sosyal bilimler liseleri kurularak, öğrencilerini sınavla almaya başladılar. Anadolu liseleri ise 1999’a kadar öğrencilerini ilkokuldan itibaren merkezi sınavla aldı.
* Ancak sekiz yıllık kesintisiz eğitimin başlamasıyla bunların ortaokul kısmı kapandı. Yeni düzenlemeyle öğrenciler, 8’inci sınıftan itibaren Anadolu liselerine yerleşmek için sınava girmeye başladı.
* 2000’lerde sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile yerleştirme yapılıyordu.
* 2004’ten itibaren Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (OKS) geçildi.
* 6, 7 ve 8’inci sınıflar için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavları (SBS) ise 2008’de uygulanmaya başlandı.
* 2009’dan itibaren bu sınav sadece 8’inci sınıflara yapıldı. 2012-2013'te SBS tamamen kaldırıldı.
* 2014’te hayatımıza Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan merkezi sınavlar girdi.
Bundan sonra nasıl bir sistemin geleceği merak konusu. Uzmanlar TEOG konusunda farklı görüşler bildiriyor, tamamen sınavsız bir liseye geçişin mümkün olmadığını düşünenler çoğunlukta.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sınav kalksa da rüşvetle araya adam soksak istediğimiz okula devir bu devir!
Türkiye deki son 13 yıllık eğitim sisteminde meydana gelen çöküntüyü PISA değerlendirmeeri ortaya koymaktadır. 72 ülke içinde başarı sıralamasında 53 . sıraya gerilemiştir.
SİYASETÇİLERİMİZ NEDEN BU KADAR ÇOK ÇALIŞIYOR GÖRÜNÜYOR ACABA. %80 ÇALIŞTIKLARI YANLIŞ OLUYOR. KALAN %20 İLE BUNU DÜZELTMEYE ÇAKILIŞIYORLAR.
BÜTÜN ÖĞRENCİLER İH ORTAOKLULUNA ORADAN DA ŞİŞİRME NOTLARLA İSTEDİĞİN LİSEYE GİTMEK GÜZEL OLUR.
bu olsa olsa fetönün suçudur. ülkede iktidarda olup da eğitimden anlayan yok
chp sınav işini iyi yapamıyor. ak parti hamdolsun çok iyidir hoştir. sınavlar güzeldir. chp yüzünden 5 kere sistem değişmiş.erdoğan hazretleri efendimiz sorunu kaldıracak.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:23)