Ana SayfaPiyasaYeni haftada endekste çok kritik beklenti---

Yeni haftada endekste çok kritik beklenti

3 / 3
Yeni haftada endekste çok kritik beklenti
19 Kasım 2017 - 09:47 www.borsaningundemi.com

NATO… NOTA… ZARRAF DAVASI VE SON YAŞANANLAR VE DOLARIN SOLUKSUZ YÜKSELİŞİ…

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL DİREKTÖR  

BIST 100 endeksi, cuma gününü % 0,69 değer kaybıyla 106.239,46 puandan tamamladı.

Hafta başından itibaren doların gelişen ülke para birimlerine karşı yükselişi ve euro karşısında ise gerilemesiyle hisse senetleri piyasalarında dalgalı seyirler birbirini izledi.

Borsa İstanbul’da 110.000 denemeleri olsa da bu seviyede tutunamama ve haber akışının etkisiyle bankacılık sektöründe yaşanan değer kayıplarına endeksin değerlisi Tüpraş ve Aselsan başta olmak üzere gelen sert satışlar etkili oldu. 

Ve cuma günü Bankacılık Endeksi % 2,27, Holding Endeksi ise % 0,19 değer kaybetti. Endekste önemli destek noktaları olan 108.500 ve 106.500 seviyelerinin bir bir kırılması ve doların 3.90 seviyesine atakları satışları derinleştiren başlıca gelişmeler oldu. 

Bununla birlikte NATO ile Türkiye arasında yaşananlar ve NATO Genel Sekreteri’nin özrü… Zarraf Davası öncesi ABD-Türkiye arasında yaşanan nota gerginliği ve bu davaları açan savcılar ile ilgili Cumhuriyet Savcılığınca açılan soruşturma da bir diğer önemli gelişme oldu. Ayrıca Avrupa Birliği'nin (AB) 2018 bütçesinde Türkiye için öngörülen fonlarda 105 milyon euro kesintiye gidilmesi kararlaştırıldı. Karara gerekçe olarak Türkiye'deki siyasi gelişmeler gösterildi. 

Tüm bu olumsuz haber akışı ile başlayacağımız yeni haftada: 

Yurt içinde: 

• Tüketici Güven Endeksi,

• Konut Satış İstatistikleri

• İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı

Yurt dışında ise: 

• Fed Toplantı Tutanakları

• ABD İmalat Sanayi (PMI)

• İşsizlik Maaşı Başvuruları

• Almanya GSYIH verilerinin takipçisi olacağız.

Bist 100 Teknik Seviyeler:

• 106.500 seviyesinin altında gerçekleşen kapanış sonrasında 10.500 ve 101.300 öne çıkan destekler olurken 107.500 ve 108.500 hedef değerlerimiz olacaktır.

Dolar:

Serbest Piyasada 3.90 üzerinde işlem gören dolarda 3.9070/3.9120/3.92.50 direnç noktaları olurken, 3.87/3.85 destek olarak öne çıkan seviyeler olurken ABD’den gelebilecek haber akışı dolarda seyri etkileyecektir..

TCMB’den önemli bir adım daha

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine başlanmasına karar verdi.

"Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine başlanmasına karar verilmiştir.

2017 yıl sonuna kadar vadeli döviz satım pozisyon tutarının en fazla 3 milyar ABD doları olması planlanmaktadır. İhale takvimi aşağıda yer almaktadır. 2018 yılında gerçekleştirilecek ihalelere ilişkin takvim kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.”

Biz hafta sonu tatilindeyken…

• Çin Merkez Bankası (PBOC), "ihtiyatlı ve nötr" para politikasını koruyacağını ve likidite ile beklentileri yakından takip edeceğini açıkladı. Banka, faizler ve döviz piyasasında reformları derinleştireceğini belirtti.

• Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, St. Petersburg gezisindeki kullandığı yol güzergahına 50 bomba ihbarı yapıldığını bildirdi.

• Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülke ekonomisinin ve borsalarının iyi durumda olduğuna işaret eden Trump, "Hisse senetleri ve ekonomiye yönelik rakamlar harika. Eğer, Vergi İndirimleri ve Reformunu geçirirsek, gerçekten mükemmel sonuçlar alacağız" ifadesini kullandı.

• Şimşek, "AB fonlarından yapılacak €105 milyon kesinti ekonomik açıdan hiç önemli değildir. Türkiye, yıllık €178 milyar brüt dış finansman kullanıyor. AB üyesi herhangi bir ülke bu kadar büyük terör tehdidine maruz kalsa ve hain bir darbe girişimine sahne olsa bizden farklı ne yapardı?" ifadelerini kullandı.

• Moody’s

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in yıllık kredi analizinde, Türkiye'nin kredi profilinin güçlü büyüme ve görece güçlü kamu maliyesi ile siyasi risk ve dış etkilere hassasiyeti dengelediği belirtildi.

Türkiye'nin kamu maliyesinin geçtiğimiz yıl bir miktar bozulduğu belirtilen analizde ülkenin "güçlü ekonomik büyümesinin ve yönetilebilir kamu borcu göstergelerinin kredi için kilit önemde olduğu belirtildi.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)