Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

6 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

“DÜZELTME GELEBİLİR”

Gedik Portföy Genel Müdürü Halim Çun önümüzdeki bir iki ay teknik ve mevsimsel nedenlerle başta ABD ve diğer gelişmiş ülke piyasalarından kaynaklı bir düzeltme hareketi yaşanabileceği görüşünde. Bu düzeltmenin ise bizde de varlık fiyatlarında konsolidasyona gerekçe olabileceği konusunda uyanda bulunuyor. Trump'ın seçiminden, geçen hafta Fransa'da Macron'un seçim zaferine kadar geçen son altı ayda global piyasalarda çok sert ve beklentilerin ötesinde hareketler izlendiğini hatırlatan Çun, önümüzdeki üç aya ilişkin tahminlerini şöyle özetliyor;

"Küresel ekonomide büyüme beklentileri nispeten düşük olmaya devam etse de, likidite bolluğu ve alternatif eksikliğinin hisse senetlerini desteklemeye devam edeceğini görüyoruz. FED'in faiz artırma sürecinin yarattığı tehdit bile bu trendi bozmuyor.

BIST-100 için bu yılki hedefimizi 95.000-100.000 civan olarak öngörüyoruz. Ancak, yılbaşından bu yana kaydedilen ralliyi dikkate alırsak 93.500-95.000 aralığı pozisyonları "dengelemek" ve riskleri azaltmak için kullanılabilir. Daha sonraki gerilemeler, özellikle 87.500 -85.000 aralığı alım için fırsat olarak değerlendirilebilir. Özetle, orta uzun vadeli olumlu beklentilerimiz yılın ikinci çeyreği için bizi aşırı karamsar olmaktan uzaklaştırıyor."

Çun, tüm bu beklentiler ışığında önümüzdeki üç ayda dolar/TL'nin 3.55-3.70 bandı içinde hareket edeceğini ve hafif aşağı eğilimli olabileceği tahmininde bulunuyor. Euro/TL'ye ilişkin tahmini ise 3.85-4.00 aralığında yoğunlaşıyor.

Mart sonu itibariyle yüzde 11.29'a yükselen enflasyonun (TÜFE) bahar aylarında yüzde 11.5-12.00 civarlarında zirve yaptıktan sonra yılın ikinci yarısında gerileme eğilimine gireceğini öngören Çun'un gösterge faize ilişkin kısa dönem tahmini ise şöyle:

"İkinci çeyrekte gösterge faizin mevcut düzeyde yatay seyretmesini beklemekle birlikte, ikinci çeyreğin sonuna doğru yüzde 11'in altına çekilmeler görebiliriz. Dolayısıyla ikinci çeyrekte gösterge faiz ise yüzde 10.75-11.50 arasında seyredebilir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)