Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

5 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

“DOLARDA DİP 3.50”

HSBC Türkiye Portföy Yönetimi Genel Müdürü Namık Aksel, piyasalardaki olumlu tepkinin devam edebilmesi için küresel risk iştahının sürmesi ve daha da önemlisi hükümetin sosyal ve ekonomik alanlarda verimlilik arttırıcı hamleleri hızlandırması gerektiğine vurgu yapıyor. Bu yıl tüm dünyada ve Türkiye'de "sıradışı belirsizlik"lerin piyasalar üzerinde etkili olduğunu söyleyen Aksel, önümüzdeki üç aya ilişkin öngörülerini şöyle özetliyor:

"Türkiye'deki referandum ve Fransa'daki başkanlık seçimleri bu dönemdeki en önemli belirsizliklerdi. Türkiye'de referandumun geride kalmasıyla politik ortamın bir miktar sakinleşmesini bekliyoruz. Kısa vadede piyasanın takip edeceği en önemli göstergeler TCMB faiz politikası ve bunun kur ve enflasyon görünümü üzerindeki etkisi olacak. Merkez Bankası'nın sıkı duruşunu koruması dolar TL'de oynaklığın azalmasını sağlayabilir. Öte yandan, iskontolu işlem gören BIST endeksinin de belirsizliğin göreceli uzaklığı bu dönemde kuvvetli birinci çeyrek bilançolarının da desteğiyle bir süre daha olumlu ayrışmasını bekliyoruz. Hem bankacılık sektörü, hem de sanayi kesiminin faaliyet karlarındaki olumlu gidişat yılın geri kalanı için de pozitif beklentileri destekleyecektir."

Aksel, enflasyonun ise mayıs ayında zirve yapmasını sonraki aylarda ise limitli olmak kaydıyla aşağı geleceği görüşünde. Enflasyonda yıl genelinde önemli bir düşüş yaşanmasının zor olduğuna vurgu yapan Aksel, faiz ve kur beklentisi için şunları söylüyor:

"Bu enflasyon görünümü de referandum sonrası yüzde 10.50'ye kadar inen TL cinsi 10-yıllık tahvil faizinde daha düşük seviyelerin görülmesine izin vermeyebilir. Dolar/TL'de ise 3.50 seviyesinin kısa vadede dip olmasını bekliyoruz. Buna göre önümüzdeki üç ay için dolar/TL kur beklentimiz 3.50-4.00, euro/TL beklentimiz ise 3.85-4.40 seviyesinde.

10 yıllık faizler için mevcut bandın yüzde 11.25-10.25 olduğunu söyleyebiliriz. Kısa vadede fiyatlardaki artışın yüksek seyredeceği ama TCMB'nin de mevcut sıkı duruşunu koruyacağı görüşündeyiz. Ama üç ay içinde TCMB'nin borç verme ve politika faizlerinden tonlamaya geçmesi durumunda, bozulma trendindeki enflasyon beklentilerinin düzelebileceğini ve ancak o zaman 10 yıllık tahvillerde yüzde 10.25'in altının görülebileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda Türkiye'nin risk priminde daha fazla düşüş öngörmediğimiz için tahvil faizlerinin seyrinin bant içerisinde ama satıcılı seyretme olasılığı yüksek."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)