Ana SayfaEmlak'Yabancıya satışta altyapı şart'---

'Yabancıya satışta altyapı şart'

2 / 3
'Yabancıya satışta altyapı şart'
13 Eylül 2012 - 13:17 www.borsagundem.com

Marmaris projesi ne durumda?
"Genelde tasarım süreçlerimiz uzun sürüyor. Bosphorus City Projesi'ni 8 yılda tasarladık. Bölgenin değerini yükseltti. Marmaris'e de bu gözle bakıyorum. Çok proje yaptık. Hala da yapıyoruz. Bir noktaya geldi. Daha evvel bize dirençli yaklaşan kamu yönetimi, "Bir an evvel başlayın. Her türlü kolaylığı göstermeye hazırız" dedi. Bu güvene layık olmak ve bölgeye değer katmak için tasarım süreçlerini uzun tutuyoruz. Marmaris'te yabancıya satışı hedefliyoruz.
50 bin-60 bin Sterlin aralığında satılan konutlarda biz yokuz. Hedef kitlemiz daha farklı. Birinci önceliğimiz, yabancıya konut satışı. Projenin yüzde 70-75'i yabancıya yönelik olacak, yüzde 25-30'unu ise iç pazara satacağız. Bölgenin en muhteşem arazisi. 2 kilometre sahili var. 165 bin metrekaresi tapulu ve mülkiyeti bizde. 150 bin metrekarede orman arazisinin işlenmesi söz konusu."
Toplamda kaç konut olacak?
"Proje kesinleşmediği için metrekareler henüz net değil."
Diğer projelerinizde yabancıya konut satışınız nasıl?
"Yabancıya konut bir ihracat. Seramik işimiz dolayısıyla ciddi ihracatımız var, üretimimizin yüzde 70'ini dünyaya satıyoruz. İhracat altyapı istiyor. O pazara gideceksiniz, oradaki standartlara göre üretimi öğrenip oraya aktaracaksınız. Pazarın şartlarına göre de birtakım finansman kolaylıkları sağlayacaksınız. Biz de bunu oluşturmalıyız. Pazarın olduğu noktalarda finansman kurumları ve bankalarla görüşmeler yapılacak, teminatın nasıl kontrol edileceğine dair anlaşmalar yapılacak. Altyapı hazırlanacak.
Bu yıl içinde Sinpaş'ın sadece GYO olarak ilk yarıda yabancıya 26 milyon TL'lik satışı olmuş, yılsonuna kadar da 50 milyon TL'ye yaklaşacak. Ancak yeterli değil. O pazarlarda örgütlendikten sonra, daha planlı bir yabancıya konut politikamız olacak."
Başka illerde projeleriniz olacak mı?
"Sinpaş GYO halka açık. Servet Gayrimenkul Yatırım da halka açılacak yakında ve ikinci halka açık şirketimiz olacak. Sinpaş GYO, İstanbul, Ankara ve Bursa'da örgütlü. Şimdi Marmaris'i de alanı içine alacak. Sinpaş Yapı, Gaziantep'te çalışıyor. Urfa ve Denizli ile ilgileniyor, davetler aldık. Adana ile uzun zamandır ilgileniyoruz. Çorum başka bir ilgi alanımız, karma proje için bakıyoruz. Sinpaş Yapı, Cezayir'de de çalışıyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)