Ana SayfaŞirket HaberleriO hisselerde hedef fiyat tut tavsiyesi verdi---

O hisselerde hedef fiyat tut tavsiyesi verdi

2 / 8
O hisselerde hedef fiyat tut tavsiyesi verdi
04 Mart 2019 - 09:22 www.borsagundem.com

Deniz Yatırım, Petkim için 7,30 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu.

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:"Üretim duruşunun etkisi beklentileri aştı Petkim 4Ç18 finansal sonuçlarını Cuma günü açıkladı.

Şirket son çeyrekte, etilen üretim tesisinde üretimin bakım nedeniyle durmuş olması ve petro kimya ürünlerindeki zayıf marjların operasyonel performansı etkilemesi ile TRY44 mln zarar açıklarken, 3Ç18’de stok karlarının etkisiyle TRY413 mln net kar elde etmişti. Operasyonel performanstaki zayıflık nedeniyle net kar hem piyasa beklentisi olan TRY77 milyonun hem de bizim daha temkinli, TRY12 mln beklentimizin altında kaldı dolayısıyla finansal sonuçların hisseye etkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz. Petkim bugün saat 16:00’da 4Ç18 finansal sonuçları ve şirketin 2019 beklentileri hakkında bir telekonferans düzenleyecek.  

PETKM için TRY7.30/hisse hedef fiyatıyla AL tavsiyemizi koruyoruz. Bizim 2019 beklentilerimize göre hisse FD/FAVÖK 8.9 ve F/K 8.2 oranlarında işlem görüyor. Petkim’in 2018 karlarından, %5 getiri ile, TRY0.28/hisse temettü ödemesini bekliyoruz. 

Kar marjlarındaki zayıflık büyük oranda 2018 sonunda Asya’da yaşanan üretim yavaşlamasından kaynaklandı, üstüne şirketin yıl sonu stoklarından yapılan satışlar şirketin karlılığını baskıladı. 2019 başından itibaren ise büyük alıcıların yeniden alımları ve yükselmeye başlayan petrol fiyatları şirket için bir toparlanma sürecini başlattı ayrıca etilen üretim tesisindeki bakım süreci de tamamlanmış bulunuyor. Petkim’e STAR rafinerisinin katkısını da yılın ikinci yarısından itibaren görmeyi bekliyoruz.

Dolayısıyla Petkim için en kötünün geride kaldığını düşünüyor ve beklentilerin altında gelen finansal sonuçlar sebebiyle hissenin fiyatında yaşanabilecek düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz." 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)