Ana SayfaPiyasaTrakyacam ve Vakıf Finansal sorusu---

Trakyacam ve Vakıf Finansal sorusu

2 / 2
Trakyacam ve Vakıf Finansal sorusu
05 Nisan 2018 - 08:33 www.borsagundem.com

“SAT VE GERİ KİRALA” İLE GELİRİNİ BÜYÜTTÜ

SORU- Vakıf Finansal neden sürekli düşüyor? Bilançosunda kar açıklayan bir şirket düşer mi? Ayrıca temettü dağıtacak mı? 

Asya Adalı 

CEVAP- Vakıf Finansal Kiralama geçtiğimiz yıl mart ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,39 TL’yi test ettikten sonra hızla değer yitirdi. Düşüşün ardından yatay kanal içinde dalgalı bir seyir izlemekte. Şimdilerde de 2,17 TL’nin üzerinde tutunma çabası içinde olduğu görülüyor. Hissenin içinde bulunduğu sektörün performansını ölçen BIST Finansal Kiralama Endeksi son iki yılı aşkın süredir yükselen bir trend içinde hareket ediyor. Vakıf Finansal Kiralama’nın performansına bakıldığında ise dahil olduğu endeksin ivmesinin gerisinde kaldığı gözlenmekte. Şirketin bilanço yapısına bakıldığında 2017 yıl sonu mali tablolarına göre kârını yüzde 45,25 oranında artırdığı gözlenmekte. Elde edilen 33,8 milyon TL tutarındaki kâr şirket tarihindeki en yüksek rakam. Bununla birlikte hisseye yine de yeterli ilgi gelmiyor. Söz konusu durum hissenin fiyatının sektördeki performans ortalamasının gerisinde kalmasına yol açıyor. 

Şirketin Genel Müdürü Şeref Aksaç, özellikle KOBİ’lere yönelik finansal çözümler sunduklarını, 2018 yılında da finansal çözümleri çeşitlendireceklerini belirtiyor. Faaliyet Raporunda yer alan bilgiye göre “sat ve geri kirala” yöntemi firmanın 2017 faaliyet döneminde işlem hacminin artmasında etkili oldu. Önümüzdeki dönemde özellikle gayrimenkul, iş, inşaat ve üretim makinalarında yoğunlaşılması hedefleniyor. Bu şekilde 2018 yılında pazar payının artırılması amaçlanmakta. Firmanın hedeflerine ulaşma yönündeki enerjisinin gücü, yatırımcıyı harekete geçirebildiği oranda hisseye olumlu yönde yansıyacaktır. 

Tüm bunlardan ayrı olarak firma henüz genel kurul toplantısını gerçekleştirmediği gibi şirket yönetimi de temettü ile ilgili bir tavsiye kararı almış değil. Geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak bedelsiz sermaye artırımını tercih eden firmanın nakit kâr payı dağıtımını pek tercih etmediği görülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)