Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri---

Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri

15 / 20
Temmuz ayı hisse stratejisi ve portföy önerileri
04 Temmuz 2015 - 16:34 www.borsaningundemi.com

TEMMUZ 2015- EN ÇOK ÖNERİLENLER LİSTESİ

Ülker (ULKER TI)
Hedef fiyatımızın cazip artıs potansiyeli ile AL tavsiyemizi koruyoruz.


Ülker için degerlememizi makro tahminler ve yurtdısı benzer sirket çarpanları neticesinde güncelledik. Hisse için %23 artıs potansiyeli ile AL tavsiyemizi koruyoruz. Hızlı büyüyen yurtiçi atıstırmalık sektöründeki güçlü pazar payı ile sirketin orta-uzun vadeli büyüme potansiyelini begeniyoruz. Planlanan satın almalarla hızlı büyüyen pazarlara girilmesi, stok sayısında yapılacak optimizasyon ile hedeflenen kar marjı artısı ve United Biscuits satın alması ile özellikle hammadde tedarikinde olusacak sinerjiler diger olumlu faktörler olarak sıralanabilir.

Fiyat artısları yurtiçinde hacim artısını sınırladı. 2014 yılında görülen kuraklık ve Ebola krizi sonrasında artan kakao ve palm yagı fiyatlarını satıs fiyatlarına yansıtan Ülker’de yurtiçi satıs hacimlerinde daralmalar görüldü. Yurtiçinde yılın ilk çeyreginde pazar %5,5 büyürken, Ülker pazar kayıpları ve zayıf ihracat neticesinde toplam satıs hacmi %7,5’e düstü. Ihracat hacimlerinde gerileme ise Irak ve Yemen’deki problemler neticesinde %32 oldu.

Yurtiçi talebin yılın ikinci yarısında toparlanmasını bekliyoruz. Yılın ikinci yarısında talebin artmasını ve Ülkerin yurtiçi satıs hacminin %5 artmasını bekliyoruz. Böylece, konsolide satıs gelirlerinin 2015 yılında %9 artmasını tahmin ediyoruz. Ayrıca sirket bu sene içerisinde Mısır ve Suudi Arabistan’daki Yıldız Holding’in ortak oldugu sirketleri satın almayı hedefliyor.


Kakao ve palm yagı fiyatlarının sakin seyri olumlu fakat doların deger kazanması bu etkiyi elimine ediyor.

2014 yılındaki sert yükselmeler sonrasında kakao ve palm yagı fiyatları 2015 yılında hemen hemen sabit kaldı. Sirket için bu olumlu etki yapabilecekken, doların TL karsısında deger kazanması ters etki yapıyor. Fakat, sirket stratejisi olarak stok sayısının optimize edilmesi ve daha düsük genel yönetim gideri hedeflenmesi kar marjlarının artmasının ana etkenleri olarak sıralanabilir. Sirketin FAVÖK marjının 2014 yılındaki %11,5’tan 2017’de %13,2’ye yükselmesini tahmin ediyoruz.

Riskler: Yurtiçi tarafta büyümenin beklentinin altında kalması, Suudi Arabistan ve Mısır’daki satın alımların gecikmesi veya satın alım fiyatının tahminimizin üzerinde olması ve hedeflenen marj iyilesmelerinin gecikmesi tahminlerimiz için önemli risk faktörleri olarak sıralanabilir.
 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)