Ana SayfaPiyasaUzmanlar Moody's için tahminde bulundu---

Uzmanlar Moody's için tahminde bulundu

2 / 5
Uzmanlar Moody's için tahminde bulundu
30 Kasım 2016 - 11:19 www.borsaningundemi.com

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Ziraat Bankası ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu değiştirdiğinde görünümü "durağan" belirlediğini anımsatarak, "Bizim düşüncemize göre kredi notlarındaki değişimler yıllar mertebesinde gerçekleşmekte. Farklı bir konjonktürde 'durağan' görünüm kredibilite açısından pozitif kabul edilebilir ancak mevcut durumda 'durağan' görünümün kredi notumuzun kalıcılığını yansıttığı görüşündeyiz." dedi.

Yatırım yapılabilir seviyeye yükselebilmek için ilk aşamada görünümün "pozitif"e dönmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, 2017 yılı sonu - 2018 yılı başından önce kredi görünümünde yukarı yönlü bir güncelleme beklemediklerini ifade etti. 

Yılmaz, özellikle olası anayasal referandumunun, kredibilite için birinci öncelikli konu olduğuna işaret ederek, "Devletin yasama ve yürütme organlarının şekillenip, yapısal reformların uygulanmaya başlaması belirli bir zaman diliminde ülke kredibilitesinde artış sağlayacaktır. 'Durağan' görünüm nedeniyle Moody's cuma gününü açıklama yapmadan pas geçebilir." tahmininde bulundu.

Türkiye'nin son dönemdeki en güçlü yanının ekonominin 15 Temmuz şokunu atlatabilecek esneklik ve dinamizme sahip olması olduğunu vurgulayan Yılmaz, otoritelerin hızlı karar alabilme becerisinin de Türkiye'nin basiretli bir yönetime sahip olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yılmaz, Avrupa'da süren toparlanmanın ülkenin dış ticareti açısından pozitif görünüm sağladığına ve en zayıf yanın ise kur istikrarının yakalanamaması olduğuna dikkati çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist30 Kasım 2016 14:45

    eğer tehditle, parmak sallamakla, nutuk atmakla... not yükseliyorsa bizim notumuzun en zirveye çıkarılması gerekir, sadece ülkelerin ekonomik durumlarını değil, seçim sistemi , dış politika gelişmeleri, demokrasinin işleyişi, siyasal partiler, iktidar, muhalefet ilişkileri, liderin durumu, siyasal gündemdeki riskler, Merkez Bankası'nın bağımsızlık derecesi ve benzerleri gibi gibi durumları göz önüne alırsa dibi boylarız.