Ana SayfaKulis'SPK bize eğitim versin'---

'SPK bize eğitim versin'

5 / 6
'SPK bize eğitim versin'
11 Ekim 2012 - 06:58 www.borsagundem.com

BANA 5 TANE YASAK GELDİ
BorsaGündem: Bazı insanlar, “Bu eğer bir mali suçsa, mali ceza olmalı” diyorlar. Siz bunu nasıl karşılıyorsunuz?

Bahadır Karlıdağ: Mali suça mali ceza olmalı ama bu henüz kesinleşmedi. Ben mühendisim, çok iyi bilanço okurum. Yani bir şirkete yatırım yaparken iki yıl sonrayı okumak lazım.
BorsaGündem: En son yasaklandığınız hisse hangisiydi?
Bahadır Karlıdağ: Çeteden dolayı alındım, bana 5 tane yasak geldi. Pera Gayrimenkul’den. Pera’dan beraat ettik. Tire geldi, Tire’de çağrı vardı biliyorsunuz. Çok az bir miktar Tire almıştım, 80 bin lot falan, satmıştım. Karı olan bir kağıttı, fiyatın yükselmesini oraya bağladılar. Sonra çağrı geldi biliyorsunuz. Tire, Vakıf Finans, Merko…
BorsaGündem: Peki bu hisseleri bilançosuna bakarak mı aldınız yoksa çevrenizdeki insanların tavsiyesiyle mi?
Bahadır Karlıdağ: Şöyle ki Pera’yı anlatayım, internette bir site vardı, çevremdeki insanlar bana siteye bakmamı söylediler. Denizli’de büyük bir inşaat yapıyorlardı, alışveriş merkeziydi. O dönem inşaatın zirve noktasıydı. Çok iyi paralar ediyordu inşaatlar. Ben inşaat mühendisiyim, oturup hesap yaptım Pera çok ucuzdu. Çevremdeki insanlardan da duyumlar aldım ve etkilendim. Bin liraydı o zaman Pera, ben aldığım zaman. İyi olacağına inanıyordum çünkü altına Kipa yapılıyordu, öyle hatırlıyorum bir de o zaman her hafta inşaatın değişimleriyle birlikte resimlerini koyuyorlardı. Her hafta inşaatın gidişini takip edebiliyorduk. Pera’yı onun için aldım, hatta halka açıklık oranı çok yüksekti. Üç beş yatırımcı bir araya gelip, Amerika’da olan işler bunlar şirketi ele geçirebilir miyiz mantığıyla hareket edildi. Ama o hareketi örgüt diye değerlendirdiler. Hissenin imtiyazlı payı olduğunu öğrenemedik, sonra öğrendiğimizde de iş işten geçmişti. Yoksa imtiyazlı olan bir hisse senedini almak bile yanlış.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)