Ana SayfaŞirket HaberleriSilverline CEO’su Laçin Borsa Gündem’e konuştu---

Silverline CEO’su Laçin Borsa Gündem’e konuştu

3 / 7
Silverline CEO’su Laçin Borsa Gündem’e konuştu
15 Nisan 2015 - 11:36 www.borsagundem.com

“EURODA GERÇEK ANLAMDA BİR KRİZ HİSSETMEDİK”

-Avrupa’daki kriz işlerinizi nasıl etkiledi, nasıl önlem aldınız? Dolar fırtınası size zarar mı veriyor kar mı getiriyor?

Mustafa Laçin: Çok basit bir şekilde şöyle söylüyorum,  iş hayatında sıkıntı olur. Dünya gerçeğinde Türkiye’deki işadamı ciddi bir ekonomist olmak zorunda ve önlemini almalı. Biz euroda gerçek anlamda bir kriz hissetmedik. Ama dolar bölgesinde hissediyoruz. Ama euroda da ciddi bir karlılık problemi var. Çünkü dolarla alıp euroyla satıyoruz. Bu sene ihracat rakamlarını tuttursak bile karlılıkla ilgili problemler yaşayabiliriz. Ama ben şahsım olarak satış ve skor yapmayı bu tür yıllarda daha çok önemsiyorum. Yani ‘Euro Bölgesinde kar etmiyorum’ diye satışı kesmiyoruz çünkü bu bir süreç. Seneye kar ederiz. Yani talep düşmemesi beni mutlu ediyor. Şu anda da Avrupa ile ilgili talep düşüşünü çok hissetmiyoruz.

Dolar sorunu yaşadığımız özelikle Rusya var. Ukrayna ve Azerbaycan’da da var ama Rusya kadar değil. Buralarda yüzde 30 civarında satış kayıpları var. İnşallah bundan sonra fazlası olmaz diyorum. Aslında bu geçtiğimiz 3 ay çok belirleyici olmaz. Çünkü bizim ankastre sezonu yaz ayıdır. Onun için o zaman daha net belli olur diyebiliriz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)