Ana SayfaKulis‘Sermaye’nin patronu niçin dertli---

‘Sermaye’nin patronu niçin dertli

3 / 4
‘Sermaye’nin patronu niçin dertli
12 Kasım 2012 - 11:52 www.borsagundem.com

• Yeni Sermaye Piyasası Kanunu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Tam olarak ne zaman yürürlüğe girmesi bekleniyor?
Yasa Genel Kurul’a gönderildi, bekliyoruz. Bütçe görüşmelerinin ardından Genel Kurul’a girebilir. Bütçe görüşmeleri de tahminimce 15-20 Aralık’ta biter.
• Yeni yasa içinize sindi mi? Her şey dilediğiniz gibi oldu mu?
Yasa Komisyon’dan iktidar-muhalefet oybirliği ile geçti. Ama gönlümüzden geçen her şey olmadı; SPK çalışanlarının ücretleri ile ilgili bu. Ama bu sıkıntı sadece bizde değil, dünyanın genelinde var. Japonya’da da ABD’de de sermaye piyasası düzenleyici otoritelerinde çalışanlar iş yükünden ve az gelirden şikayetçiler. Bizde eşit işe eşit ücret kavramı geçerli. Bu birçok alanda doğru bir uygulama ama bazı alanlarda farklılıklar olmalı. Ben SPK’ya çok iyi adam almalıyım ki çok iyi iş çıkarayım. SPK’da ortalama ücretler 3-4 bin lira. Mesele herkese yüksek ücret vermek değil, ama bazı özel işler özel insanlar istiyor. Örneğin, ben bir proje için üç aylığına, 1 yıllığına çok özel insanlara özel ücretler verebilerek çalıştırabilmeliyim. Ama ben eleman kaybediyorum. Burada çok iyi iş öğrenip, tecrübe kazananlar özel sektöre geçiş yapıyor. Çünkü SPK’da kıymetli tecrübe ediniyorlar yıllar içinde. Bu yıl çok değerli 3-5 uzmanı kaybettim. Onlara sunulan olanağa bakınca “Gitme” diyemiyorsun. Bu dünyanın her yerinde olan sıkıntı. Kanunda bunlara sıra gelmedi. Belki tüm üst kurullar için genel bir düzenleme yapılır. Bunun dışında kanunda istediğimiz bütün düzenlemeler oldu diyebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)