Ana SayfaGündemSeçim portföyü nasıl olmalı?---

Seçim portföyü nasıl olmalı?

9 / 14
Seçim portföyü nasıl olmalı?
13 Mayıs 2019 - 12:16 www.borsagundem.com

TL BASKI ALTINDA

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, son dönemde ortaya çıkan ve en azından seçim sonuçlanana kadar devam etmesi olası görünen belirsizliklerin etkisiyle ülke risk priminde yakın dönemde artışın öne çıktığını söylüyor. Metin Ayışık'a göre, dış dinamiklerde gözlenen olumsuz havanın genel olarak gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahını zayıflatıcı etkisini de göz ardı etmemekte fayda bulunuyor. Ayışık, haziran ayı itibariyle olumlu baz etkileri kaynaklı olarak yıllık enflasyon rakamlarında düşüş görüleceği beklentisini korusa da TL'deki değer kayıplarının baz etkileri kaynaklı beklenen iyileşmeyi sınırlayabileceğim düşünüyor.

Ata Portföy Genel Müdürü Mehmet Gerz, seçim sonrası ekonomi gündemine dönüş beklenirken aksine siyasi tansiyonu yükselten gelişmeler olmasının TL varlıkları baskı altında aldığını söylüyor. Gerz, "Yerli yatırımcının dövize geçişini engellemek için TL faizlerin bir süre daha yüksek seyretmesi kaçınılmaz gözüküyor. Mevduat faizleri yüzde 22-23'lerdeyken portföyde yüzde 30 mevduat ve yüzde 30 para piyasası fonları öneriyoruz. Para piyasasında mevduatın üzerinde getiriler mevcut" diye konuşuyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Mayıs 2019 15:03

    Ekonomi raydan çıktıktan sonra döviz ve altın dışında hiçbir portföy kaybı önlemeye yetmez.

  • Volkan13 Mayıs 2019 13:03

    İstanbul Belediuesini İktidar kazanırsa Kanal İstanbul tekrar gündeme gelebilir. EKGYO resmen bitti 1,26 oluş fiyatı. Muhalefet kazanırsa ISCTR ve ISGYO topuklar.