Ana SayfaGündemSeçim portföyü nasıl olmalı?---

Seçim portföyü nasıl olmalı?

3 / 14
Seçim portföyü nasıl olmalı?
13 Mayıs 2019 - 12:16 www.borsagundem.com

2015'TE YAŞANMIŞTI

Aslında son dönemlere bakıldığında Türkiye benzer bir süreci 2015 yılında da yaşamıştı. 7 Haziran genel seçimlerinde hiçbir partinin TBMM'de tek başına iktidar olacak çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle koalisyon görüşmeleri gündeme gelmişti. Seçimlerin hemen ardından sert satış yiyen piyasalar, sonrasında koalisyon görüşmelerine odaklanmıştı. Seçimin ardından 45 günlük süreçte hükümet kurulamadığından 1 Kasım'da yeniden seçim kararı alınmıştı. Bu süreçte dolar/TL 3,00 seviyelerinde rekor kırarken, faizde çift haneler gündeme geldi ve yüzde 11'ler görüldü. Endeks ise 75.000 altına sarktı. Sonrasında seçim sürecine kadar piyasalar temkinli hareket etti, portföy önerilerinde de bu temkinli duruşları gördük.

İşte son günlerde 2015 yılındaki sürece benzer bir durum söz konusu. Böyle bir ortamda yatırımcının portföyünü nasıl şekillendirmesi gerektiği konusunu piyasa uzmanlarından kimi "Nakite dönün, seçimlere kadar tatile çıkın" şeklinde yorum yaparken, kimi de mevduat faizlerinin yükselmesiyle birlikte enflasyona karşı varlıkları koruma yönünde öneride bulunuyor. Dolar/TL 6,20 üstü seviyeleri test etmeye başlamışken, bu seviyelere rağmen riski dağıtma amaçlı dolar önerisinde bulunan uzmanların da olduğunu görüyoruz. Yine altın portföylerde dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor. Sonuçta izlenim temkinli hareket edilmesi gerektiği yönünde. Çünkü sadece yerli yatırımcı tarafında değil yabancı yatırımcı tarafında da risk algısı yüksek. Yani uygun fiyatlamalara, iyi faizlere rağmen piyasalar yeni kaynak çekmekte zorlanıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Mayıs 2019 15:03

    Ekonomi raydan çıktıktan sonra döviz ve altın dışında hiçbir portföy kaybı önlemeye yetmez.

  • Volkan13 Mayıs 2019 13:03

    İstanbul Belediuesini İktidar kazanırsa Kanal İstanbul tekrar gündeme gelebilir. EKGYO resmen bitti 1,26 oluş fiyatı. Muhalefet kazanırsa ISCTR ve ISGYO topuklar.