Ana SayfaGündemSeçim portföyü nasıl olmalı?---

Seçim portföyü nasıl olmalı?

2 / 14
Seçim portföyü nasıl olmalı?
13 Mayıs 2019 - 12:16 www.borsagundem.com

KÖTÜ PERFRORMANS SERGİLİYOR

Yine son dönemde Türkiye varlıkları dünyaya göre daha kötü performans göstermeyi sürdürüyor. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı sonrasında TL'den devlet tahvillerine, kredi temerrüt takaslarından hisse senetlerine tüm varlık gruplarında sert satışlar görüldü.

Merkez Bankası, bu hareketlilik karşısında önce haftalık repo ihalelerine bir süre ara verdiğini açıkladı. Ardından döviz mevduatlarında zorunlu karşılıkları 100 baz puan artırdı. TL mevduatlarda zorunlu karşılıkların dövizle karşılanmasında maksimum oranı da yüzde 40'dan yüzde 30'a indirdi.

Şimdi önümüzde 23 Haziran'da tekrarlanacak bir seçim var ve piyasalar bu tarihe odaklanmış durumda. Bu tarihe kadar iç tarafta siyasi belirsizlikler devam edecek gibi görünüyor. Yurtdışı piyasalarda da Çin-ABD ticari savaşının yeniden alevlenmesi, S400 füze aliminin Türkiye-ABD ilişkilerine etkileri, İran'a ambargo sürecinin etkileri gibi birçok faktör yakından izleniyor. Türk varlıkları tarihi olarak en ucuz fiyatlara doğru gerilerken, yabancı yatırımcılar tarafında alım yönlü hareketlerin olmaması da uzmanların dikkat çektiği bir diğer konu.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Mayıs 2019 15:03

    Ekonomi raydan çıktıktan sonra döviz ve altın dışında hiçbir portföy kaybı önlemeye yetmez.

  • Volkan13 Mayıs 2019 13:03

    İstanbul Belediuesini İktidar kazanırsa Kanal İstanbul tekrar gündeme gelebilir. EKGYO resmen bitti 1,26 oluş fiyatı. Muhalefet kazanırsa ISCTR ve ISGYO topuklar.