Ana SayfaGündemSeçim portföyü nasıl olmalı?---

Seçim portföyü nasıl olmalı?

14 / 14
Seçim portföyü nasıl olmalı?
13 Mayıs 2019 - 12:16 www.borsagundem.com

PORTFÖY ÖNERİLERİ NASIL DEĞİŞTİ?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığımız kapak haberinde uzmanlardan aldığımız portföy önerilerinin ortalamalarına bakıldığında daha iyimser bir hava hakimdi. Hisse senedine portföylerde yüzde 31'lik pay ayrılıyordu. Dövizin payı yüzde 21’lerdeydi. TL mevduat payı ise yüzde 22'lerdeydi.

Bundan üç hafta önce Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında 'ilave sıkılaştırmaya gidilebileceği' ifadesinin çıkarılmasıyla ve İstanbul'da belediye başkanlığı seçiminin tekrarlanabileceği ihtimalinin fiyatlanmaya başlamasıyla birlikte hisse senedi piyasaları ucuz olmasına rağmen hisse senedi önerileri gerilemeye başladı. Onun yerine döviz ağırlıklı ürünlerin portföylerdeki ağırlığının artırılması tavsiyeleri geldi. Burada da dolar ve altın tavsiyeleri öne çıktı.

Geçen hafta YSK kararı sonrasında ise piyasalar tarafında dolar kurunun 6,24 TL'yi, borsa endeksinin 90.000 altını, gösterge faizin yüzde 25'in üzerini test ettiğini ve gram altının 250 TL'nin üzerine çıktığını gördük. Bu ortamda uzmanlardan aldığımız portföy tavsiyelerinde hisse senedi piyasası çok ucuz olmasına rağmen oran yüzde 20'nin altına indi. Önerilerde kur 6,00'nın üzerine çıkmasına rağmen döviz yüzde 30'la ilk sırada yer aldı. Onu faizin yüzde 24'lere çıkması ile birlikte TL mevduat takip etti. Diğer dikkat çeken yatırım aracı da yükselme eğilimini korumaya devam eden altın oldu. (TALİP YILMAZ-GÖZDE YENİOVA-CEREN ORAL/EKONOMİST DERGİSİ)


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Mayıs 2019 15:03

    Ekonomi raydan çıktıktan sonra döviz ve altın dışında hiçbir portföy kaybı önlemeye yetmez.

  • Volkan13 Mayıs 2019 13:03

    İstanbul Belediuesini İktidar kazanırsa Kanal İstanbul tekrar gündeme gelebilir. EKGYO resmen bitti 1,26 oluş fiyatı. Muhalefet kazanırsa ISCTR ve ISGYO topuklar.