Ana SayfaGündemSeçim portföyü nasıl olmalı?---

Seçim portföyü nasıl olmalı?

13 / 14
Seçim portföyü nasıl olmalı?
13 Mayıs 2019 - 12:16 www.borsagundem.com

YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ VAR

Peki, bundan sonraki süreçte gram altındaki yükseliş eğilimi devam eder mi? "Mevcut belirsizlikleri ve yakın dönemdeki oynaklıkları göz önüne aldığımızda kur seviyesine ilişkin öngörüde bulunmak zor" diyen Gedik Yatırım'dan Metin Ayışık, ancak önümüzdeki süreçte TL lehine sayılabilecek önemli bir etken görmüyor. Bu nedenle kur tarafında stresin seçime kadar yüksek kalmaya devam etmesini muhtemel görüyor. Metin Ayışık'ın 23 Haziran'a kadarki süreçte gram altın fiyatlarının 247-267 TL aralığında dengeleneceğini tahmin etmesi de kurdaki bu beklentisine dayanıyor. Ayışık, ons altın fiyatlarının da 1.280 dolar civarında kalacağını varsayıyor.

GCM Yatırım'dan Alper Nergiz'in tahmini de 260-280 TL aralığı. Nergiz,"ABD-Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde gerilimin tırmandırılıp iplerin her an kopacakmış gibi hareket edilmesi güvenli varlıklara olan algıyı yükseltiyor" diyor. Alper Nergiz, gram altında da ana referanslarından birisi ons altın olduğundan ve dolar/TL 6,00 psikolojik seviyesi üzerinde bulunduğundan ons altında yükseliş bekliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Mayıs 2019 15:03

    Ekonomi raydan çıktıktan sonra döviz ve altın dışında hiçbir portföy kaybı önlemeye yetmez.

  • Volkan13 Mayıs 2019 13:03

    İstanbul Belediuesini İktidar kazanırsa Kanal İstanbul tekrar gündeme gelebilir. EKGYO resmen bitti 1,26 oluş fiyatı. Muhalefet kazanırsa ISCTR ve ISGYO topuklar.