Ana SayfaGündemSeçim portföyü nasıl olmalı?---

Seçim portföyü nasıl olmalı?

1 / 14
Seçim portföyü nasıl olmalı?
13 Mayıs 2019 - 12:16 www.borsagundem.com

Piyasaların gündeminde ilk sıraya yine siyaset oturdu. "31 Mart yerel seçimleri bitti, önümüzde 4,5 yıllık bir seçimsizlik süreci var. Piyasalar bundan sonra zora giren ekonominin toparlanması adına atılacak ekonomik reformlara odaklanacak" deniyordu. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) dörde karşı yedi oyla verdiği karar doğrultusunda, ülkenin en önemli şehri İstanbul'un sadece belediye başkanlığı seçimleri yenilenecek. Aynı seçim zarflarında ilçe belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri, muhtarlık seçimleri varken, sadece İBB Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanıyor olması, hatta seçim tekrarı kararının doğru olmadığı yönündeki söylemler piyasalar üzerinde de negatif etkilere yol açtı.

YSK kararından bağımsız olarak Dünya Adalet Projesi, 'Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde yıllara göre Türkiye'nin yeri ve Türkiye piyasalarının seyrine bakıldığında ilginç bir tablo ortaya çıkıyor. Bu dönemde TL de sürekli değer kaybetti. Geçen hafta seçimin tekrarlanması kararı sonrasında dolar/ TL'de 6,24 seviyeleri görüldü. 2013'te 5 centi gören borsa bugün 1,5 çent seviyelerinde. TL bazında 90.000 altında 88.000'i gördü.

Tahmini F/K'lara (Fiyat/Kazanç) göre Türk borsası, Rus borsasının da altında bir değerlemeyle işlem görmeye başladı ki bu hayal bile edilemezdi. Yani çok ucuzuz ama Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcı gelmiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Mayıs 2019 15:03

    Ekonomi raydan çıktıktan sonra döviz ve altın dışında hiçbir portföy kaybı önlemeye yetmez.

  • Volkan13 Mayıs 2019 13:03

    İstanbul Belediuesini İktidar kazanırsa Kanal İstanbul tekrar gündeme gelebilir. EKGYO resmen bitti 1,26 oluş fiyatı. Muhalefet kazanırsa ISCTR ve ISGYO topuklar.