Ana SayfaPiyasaQNB Finansbank ve Anadolu Grubu sorusu---

QNB Finansbank ve Anadolu Grubu sorusu

2 / 2
QNB Finansbank ve Anadolu Grubu sorusu
08 Mart 2018 - 08:31 www.borsagundem.com

SOMUT GELİŞME İLGİYİ ARTIRIR

SORU- Elimde 24,50 maliyetle AGHOL var. Uzun vade bekletmek istiyorum. Hisseyle ilgili öngörünüz nedir? Bir fiyat verebilir misiniz? 

Yalçın Yılmaz 

CEVAP- Anadolu Grubu Holding, son bir yılı aşkın sürede gerçekleştirdiği çıkışla birlikte geçtiğimiz şubat ayında en yüksek 30,16 TL’ye kadar yükseldi. Hissenin bu seviyelerde güçlü bir direnci bulunuyor. Söz konusu seviyelerden gelen satışlarla birlikte hissede gerileme yaşanırken satışların ağırlığını sürdürmesi halinde düşüşün bir süre daha devam etmesi gündeme gelecektir. Teknik olarak kısa vadede hissenin 26,36 TL’de desteği bulunuyor. Ancak bu desteğin çalışabilmesi için alıcıların zayıflamaması gerekiyor. 

Uzun vadede bir hissenin çıkış trendini sürdürebilmesi, firmanın büyümesiyle yakından ilgilidir. AGHOL ise açıklamış olduğu son üç yıllık bilançosunda sürekli zarar etti. Son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda kâra geçmesi yıl sonunda da kârını artıracağı yönündeki beklentileri güçlendirirken 2017’de hissenin prim yapmasında etkili oldu. Ancak mevcut direnç bölgesini aşabilmesi için kârlılığın devam edeceğine dair güçlü şekilde işaret alınması önemli.     

Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise yerli otomobil üretimi projesi ile ilgili. Bilindiği gibi Sanayi Bakanlığı ve TOBB koordinasyonunda yürütülen yerli otomobil projesinde Anadolu Grubu Holding de yer alıyor. Şirket 2 Mart 2018 tarihli açıklamasında projeyle ilgili teknoloji ve finansal analiz çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Projenin hayat bulacağına dair somut işaretler hisseye olan ilgiyi artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)