Ana SayfaPiyasaPortföylerde bir miktar altın bulundurmalı---

Portföylerde bir miktar altın bulundurmalı

3 / 8
Portföylerde bir miktar altın bulundurmalı
06 Aralık 2013 - 11:37 www.borsagundem.com

YATIRIMCILAR RAPORLARI ARTIK ‘HAP’ GİBİ İSTİYOR

-Kaç tür rapor veya bülten hazırlıyorsunuz?

Mert Yılmaz: Biz yatırımcıya her türlü günlük, haftalık, aylık raporlar gönderiyoruz.  Gerek raporlarla, gerek strateji raporlarıyla, gerek şirket ve sektör raporlarıyla hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama yatırımcı bunların ne kadarını kullanıyor, ne kadarını kullanmaya iştahlı onu benim bulmam ve cevaplamam mümkün değil. Aslında çok okumaya meraklı bir toplum olmamamızdan kaynaklı biraz sıkıntımız var. Yani yatırımcı hap gibi istiyor raporları. İşte ‘şu hisseyi al, şu fiyattan sat’ gibi. Zaten yazılan strateji ve şirket raporlarında sayfa sayıları iyiden iyiye azalmış durumda.
Bizim hazırladığımız raporlar, günlükler ve temeller diye ikiye ayrılıyor. Piyasa beklentilerinin anlatıldığı, haftalık olarak geçen haftanın değerlendirmesi ve önümdeki haftaya bakış şeklinde; bu her Cuma çıkıyor. Haftalık ve aylık olarak o haftanın veri ajandası yayınlanıyor. İşte makroekonomik bir takım gelişmeler olduğunda düzenli ya da düzensiz yabancı işlemleri açıklanıyor. Bir sektör raporu yayınlanıyor ya da bir şirket ziyareti yapılıyor ya da bir bilanço analizi değerlendiriliyor. Yani gerek makroekonomik tarafta gerek şirket raporu ve sektör raporu şeklinde, elimizden geldiğince yayınlamaya çalışıyoruz.

-Raporları yayınlana kadar kaç denetimden geçiyorsunuz?

Mert Yılmaz:  Araştırma Bölümü, kendi içinde kendi kontrolünü yapar ve ondan sonra raporları yatırımcılara yollarlar. Rapor mekanizmasında her şey Araştırma Bölümü’nün kontrolündedir. 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TRODER06 Aralık 2013 22:18

    Müşteriler al-sat yapmazsa, örneğin kağıtları alıp 5 yıl turşusunu kursalar aracı kurumlar nasıl para kazanacak? Bu halde Mert Yılmaz'ın maaşı nasıl ödenecek? sana katılamıyorum Tahlilci. Ayrıca Mert Yılmaz'ın verdiği demeç kendi içinde çelişiyor. Yazının başında yatırımcı olunmasını tavsiye ediyor,sonunda ise müşterilerin zamanında stop loss koyamayıp satış yapmakta geciktiklerinden bahsediyor, bu ne perhiz bu ne sltalık turşusu???

  • borsavirus06 Aralık 2013 21:15

    mert bey dürüsttür..

  • Tahlilci06 Aralık 2013 19:00

    İlk defa müşterilerin al-satçı zihniyete sahip olduğundan şikayetçi olan bir aracı kurum personeli görüyorum. Bugüne kadar Mert Yılmaz'ın aksine birçok aracı kurum çalışanı, çalıştıkları kuruma komisyon geliri kazandırmak için müşterilere gereksiz yere al-sat yaptırıp zarar ettirdiler. Bu sektörde Mert Yılmaz gibi, çalıştığı yerin kazancını ikinci planda görüp müşterilerinin menfaatini düşünenler de varmış demek ki.

  • mükerrim06 Aralık 2013 18:43

    bence de o gözlükler gözünden hiç çıkmasa iyi olur :)

  • içimizden biri06 Aralık 2013 17:17

    Ben Mert Bey'in başvuru kıymetinde bir tecrübeden daha ileri bir bilgi birikimine sahip olduğuna inanıyorum. Başvuru seviyesinde bir tecrübeye sahip demekle kendisine biraz haksızlık edilmiş...

  • martı06 Aralık 2013 12:08

    mertbeye çok teşekkür ediyorum,2004 yılında OYAK yatırımda görev yaparken ısrarla altın yıldız almamızıtavsiye etti tabiki uzun vadeli olarak ,1800 tl.ye aldığım 10000 lotu 52,000 tl ye sattım.kendisine tekrar teşekkür ediyorum.