Ana SayfaKulisPKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor---

PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor

5 / 5
PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor
09 Ekim 2012 - 11:03 www.borsagundem.com

EŞİT ŞARTLARDA YARGILANMAK İSTİYORUZ
BorsaGündem: Borsaya dönüş yapmadan önce tamamen aklanmış olmak mı istiyorsunuz?
Murat İlgeç: İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında piyasaların büyümesi ve gelişmesi isteniyor. Sermaye Piyasaları’nın temelinde güven vardır. Piyasaların gelişmesi ve büyümesi için güvenin sağlanması gerekiyor. Biz piyasaya dönmek istiyoruz ama dönemeyiz. Benim gibi çok sayıda insan var. Bu ülkede PKK’ya bile af çıkıyor, ama bize çıkmıyor. Pişmanlık Yasası çıkarsınlar, faydalanalım. Ben bir hisseyi 1.21’e aldım, 1.22’ye sattım ve yasak yedim. Bugün bir hisse 1 liradan 18 liraya çıkıyor, tekrar 1 liraya düşüyor. Bunları da gördük. Şimdi şöyle bir sistem var, önce “Uyarı veriyorum” diyor. Ben uyarı yemedim ki, direkt yasak yedim. “Manipülasyon yapıyor muyum, yapmıyor muyum?” bilmiyorum ki.
Beni önce uyarsın. Ben aynı işlemlere devam edersem en ağır cezayı versin. Şu yasaklar kalksın, herkes kendi adına işlem yapsın. Kendi adına işlem yapmayana da yasak gelsin. Bu yeni kural olsun. Bu iş temizlensin, şahsen söz veriyorum, kendi adıma hesap açacağım. Başkasının adına işlem yaparsam SPK gelsin beni durdursun. SPK, “Sen kötü niyetlisin” desin, “Sen manipülasyon yapmak istiyorsun” desin ve yasak versin. Kendi adına işlem yapmayanlar, başkası adı altında işlem yapıyorsa o kişi yasak yesin. Paranın kaynağı araştırılsın.
Biz yeni dönemde tanımını net olarak bilmediğimiz manipülasyon suçunu işlemiş olabiliriz, ama yeter artık, yemin ediyorum çoğunu bilmeden yaptık.
SPK Kanunu’nda diyor ki, “Yüzde 3’ün altı manipülasyon olamaz, iştirak olsa bile”, ama yüzde 3’ün üzerinde bazıları yasak yiyor, bazıları ise yemiyor. Bunun cevabını verseler bile bizim için yeterli. Aynı şekilde yargılanmak istiyoruz, başkalarına yollanan yazılar bizim için de gönderilsin. Gidelim SPK’ya tek tek başvuralım. Kendi adımız dışında işlem yaparsak en ağır cezayı istiyoruz. En ağır maddi cezayı istiyoruz. Maddi suça maddi ceza verilsin. En ağır ceza nedir? Ben evime ekmek götüremezsem bana en ağır ceza verilmiş olur. Hapis cezası alırsam çıkınca yine paramı yerim. İtiraf ediyorum para cezası en ağır ceza.
YARIN Mahmut Kiras konuşuyor: Yasak verdiğin zaman borsacının hayatı biter

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)