Ana SayfaKulisPKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor---

PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor

4 / 5
PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor
09 Ekim 2012 - 11:03 www.borsagundem.com

‘BEYAZ SAYFA’ AÇILIRKEN SUÇ DUYURULARI ÇEKİLMELİ
BorsaGündem: Otoritelerin bazı isimlerin üzerine gitmesinin de nedeni var. Yıllardır piyasada yatırımcıları mağdur ettiler ve halen bu işlemleri yapmaya devam ediyorlar. Bu insanlar çok sayıda kişiyle birlikte hareket ediyorlar ya da çok fazla hesap kullanıyorlar. Şimdi burada ortak bir suç varsa sen 200 lot aldın, sen işlem hacminin yüzde 10’nu yaptın diye ayırmak zor…
Murat İlgeç: Evet ama kural, “İştirak dahi olsa yüzde 3, yüzde 1’in altı manipülasyon değildir” diyor. Bir kişi yüz kişi bulup da binde 3 binde 5 ile manipülasyon yapabilir mi, bu ancak pazarlama olabilir. Bizim işlemlerimizde böyle bir durum söz konusu değil, karşılıklı işlemler yok. İşte bu yüzden bazıları benzer durumdayken hiç mahkemeye bile gitmezken biz hala yargılanıyoruz. Yani bir sınır konulmuş, bir kıstas var ortada, bu uygulama Ahmet’e Mehmet’e uygularken bana neden uygulamıyor bunu anlayamıyorum. Biz işlem yaparken işlem sırasında el koyuyorlar, diğerlerine 2 yıl sonra yasak çıkıyor. Benim yasaklarımın hepsi bu şekilde oldu işlem yaparken.
BorsaGündem: SPK’ya gönderdiğiniz imzalı dilekçede, geçmişte manipülasyonun tam bir tanımı olmadığını, onun için “Bilerek ya da bilmeyerek bazı kuralları çiğnemiş olabiliriz” diyorsunuz. Ve yeni bir yasa çıkmadan önce de ‘Beyaz Sayfa’ açılması isteniyorsa suç duyurularının da geri çekilmesini istiyorsunuz.
Murat İlgeç: Ben bu piyasaya çok emek verdim. Broker olarak çalıştım, takasta çalıştım, hisse senedi piyasası genel müdür yardımcılığı yaptım. Ben gömlekçiydim. Borsada işlem hacminin yüzde 2’sini yapıyordum. Ne yasak yedim ne bir davam vardı. Adım bir kere çıktı ya, yasak yedim ya, bana hep yasak veriliyor. Zaten davaları bir bir kazanıyoruz, ya da zaman aşımına uğruyor. Ancak bizim istediğimiz yeni bir ‘Beyaz Sayfa’ açılırken bir adım daha atılsın ve suç duyuruları çekilsin. O zaman herkes kendi adına hesap açar ve geçmişte yaptıkları hataları tekrarlamazlar. Yapmak isteyen de varsa öyle cezalar versinler ki, bir daha piyasalara dönmeye cesaret bile edemesin.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)