Ana SayfaKulisPKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor---

PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor

2 / 5
PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor
09 Ekim 2012 - 11:03 www.borsagundem.com

BAZILARI YÜZDE 3’TEN YARGILANIYOR BAZILARI YARGILANMIYOR
BorsaGündem: Bu kural uygulanmıyor mu?

Murat İlgeç: Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi bir düzenleme yapmış. 2003 yılında yayınlanan raporda, “Yüzde 3’ün altı manipülasyon olmaz” deniliyor. 2010 yılında ise “Yüzde 1’in altı, iştirak dahi olsa manipülasyona tabii değildir” raporu yazılmış. Şu an devam eden en az 20-30 davada insanlar yüzde 3’ün veya yüzde 1’in altındaki işlem hacminden dolayı yargılanıyor. Bizim anlam veremediğimiz konu, bazı insanlar yüzde 3’ün altında işlem yaptığı için yargılanmazken, çok sayıda isim bugün çok daha düşük işlem yaptıkları hisselerde bile hakim karşısına çıkıyor. Biz burada bir kural hatası yapıldığını düşünüyoruz, çünkü SPK’nın kural olarak çıkardığı Denetleme Dairesi raporunda yüzde 3’ün altındaki işlemlerin manipülasyona tabi tutulmadığı belirtiliyor. Kimisi yüzde 1 ve yüzde 3’ün altındaki işlem hacmiyle yasak yiyor ve yargılanıyor, bazıları ise yasak dahi almıyor. Bunun için nasıl bir çözüm getirilecek, merak ediyoruz.
BorsaGündem: Sizin için yapılan suç duyurularında işlem hacmi yüzde 3’ün altında mı?
Murat İlgeç: “Yüzde 1’in altı manipülasyon olmaz” diye bir sürü örnek ve Danıştay kararları var. Bizim beklentimiz, ‘Beyaz Sayfa’ açılırken bu noktalar da dikkate alınsın. Eğer ben yüzde 3.1 işlem hacmi yaptıysam kabul ediyorum, yasaklanayım. Hiç itirazım olmaz…
BorsaGündem: Sermaye Piyasaları’nda kurallar yeniden yazılırken, 2010 yılında ‘Yasaklılar da piyasaya dönsün’ diye tüm yasaklar kaldırıldı. Ama davalar devam ettiği için siz ve birçok oyuncu hala kendi hesabından işlem yapmıyor.
Murat İlgeç: Evet burada bir hata var diye düşünüyorum. Madem beyaz bir sayfa açılacak, o zaman tam olmalı. Yargılandığımız davaların temelini oluşturan yasaklar kalktı ama biz yargılanmaya devam ediyoruz. Yasak ayrı, dava ayrı olamaz ki. O zaman yasakların da kalkmasının bir anlamı yok. ‘Beyaz Sayfa’ açılırken bu nokta atlanmamalı. İdari para cezası verilsin, kimsenin itirazı olmaz. Biz de piyasaya dönmek istiyoruz. Benim adım Murat İlgeç diye bana farklı başkasına farlı işlem yapılmamalı, kurallar ve adalet herkes için eşit uygulanmalı. İşlem hacminin bırakın yüzde 1’ini binde birini yaptığım hisselerde bile yasak yedim ve yargılanıyorum. 1000 lot işlem yaptığım hisseden yasak yedim, yargılandım; “Bir şey çıkmaz” denilen davada hakim bilirkişiye gitti ve ceza yedim. 
İŞTE ÇOK TARTIŞILAN YÜZDE 1 VE YÜZDE 3'ÜN RAPORU:

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)