Ana SayfaKulisPKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor---

PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor

1 / 5
PKK’ya af çıkıyor, bize çıkmıyor
09 Ekim 2012 - 11:03 www.borsagundem.com

“8 şok imza”dan Murat İlgeç: Biz piyasaya dönmek istiyoruz ama dönemeyiz. Pişmanlık Yasası çıkarsınlar, faydalanalım.
BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL
Yasaklı spekülatörlerin SPK’ya gönderdiği dilekçeyi ele geçiren BorsaGündem’in haberi sermaye piyasalarında büyük ses getirdi. Haberimiz birçok ulusal gazetede ve internet sitelerinde yer buldu. “Yasaklarımız kalkmasına rağmen yargılama devam ediyor. Beyaz sayfa açmak için genel af istiyoruz” denilen dilekçede “Murat İlgeç-Zeki Erdem-Mahmut Kiras-Bahadır Karlıdağ-Mustafa Körpeoğlu- Haşmet Veysel Güngör-Erkan Özcan-Axenia Karlıdağ”ın imzası bulunuyor.
İmzayı atanlar, “Bundan sonra yasalar ve mevzuatlara aykırı bir işlem yaparsak en ağır ceza ile cezalandırsınlar” taahhüdünde bulunuyorlar. Yakında Meclis’ten geçmesi beklenen Sermaye Piyasası Kanunu, Borsa için milat olarak değerlendiriliyor. Geçmiş kanuna göre Sermaye Piyasası suçu işledikleri için yargılanan isimler ise bu davaların geri çekilmesini istiyor. Ayrıca geçmişte bazı davalarda uygulandığını öne sürdükleri yüzde 1 ve yüzde 3 işlem hacmi sınırının kendileri için de uygulanmasını talep ediyorlar.
Dilekçede imzası bulunan oyuncuların daha birçok talep ve önerileri var. İşte BorsaGündem olarak dilekçede imzası bulunan isimlere mikrofon tuttuk. Hakkında çok sayıda yasak getirilen, bunların büyük bir kısmından berat eden, bazılarından da ceza yiyen, bazı davaları ise devam eden Murat İlgeç ile konuştuk. İşte “8 şok imza”dan biri olan Murat İlgeç’in, BorsaGündem’e yaptığı önemli açıklamalar.
BorsaGündem: Bu dilekçeyi yazmaktaki amacınız nedir, ne bekliyorsunuz?
Murat İlgeç: Bu davaların geri çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, yüzde 3’ün altındaki işlemler manipülasyon sayılmıyor. “İştirak dahi olsa” deniliyor; yani sen manipülasyon dahi yapmış bile olsan iştirak dahi olsa, yüzde 1 ve yüzde 3’ün altındaki işlem hacmi için kural konulmuş. Bu konuda Danıştay kararları var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)