Ana SayfaKulisPişmanım ‘af’ istiyorum---

Pişmanım ‘af’ istiyorum

3 / 4
Pişmanım ‘af’ istiyorum
10 Ekim 2012 - 06:46 www.borsagundem.com

GİDİP BİR HİSSE ALSAM YASAK YERİM, BİLİYORUM
BorsaGündem: Mahkemelerde bunları söylüyor musunuz?

Mahmut Kiras: Benim yasaklarım yıllar önce bitti ama mahkemeler devam ediyor. Ben ifade vermediğim için bazı davalar zaman aşımına uğradı. 2.5 yıl kaçtım ama en sonda yakalandım ve gidip ifademi veriyorum. 50 lot’dan manipülasyon cezası yiyenler var. Bugün borsanın azılı haydudu bir tahtada işlem yapıyor, herkes bu hisseyi biliyor. Ben de para kazanmak istiyorum, gidip hisse alsam yasak yiyeceğimi biliyorum. Ama ben yıllardır bu adamı görmedim, hiç konuşmadık. Gidip o hisseden almam. İşte ‘Beyaz Sayfa’yı bu yüzden istiyoruz. Artık akıllandık, bu işlerin içerisinde bilerek ya da bilmeyerek yer almayacağımıza söz veriyoruz. Halen bu işi yapan insanların olduğunu da biliyoruz, bunların da yeni dönemdeki caydırıcı cezalarla temizlenmesini herkesten çok biz istiyoruz. Çünkü bunlar hem bizim hem piyasanın geleceğini karartıyor.
Size bir örnek daha vereyim, borsada işlem yapan bir kişiye borç para verdim. Paramı geri istemek için aradığımda kardeşi “Abim Azerbaycan’a gitti” dedi. “Paramı kimden alacağım?” diye sordum ve bu konuşma yüzünden yasak yedim. Artık kimseyle para ilişkisine girmediğimiz gibi telefonla bile konuşamıyoruz.
Bir diğer önemli yanlış da davaların bilirkişiye yönlendirilmesi ki, dosyalara profesörler bile baksa işi tam anlamıyla bilmedikleri için yanlış kararlar verebiliyorlar. Yeni kurulacak ihtisas mahkemeleri belki iyi olur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)