Ana SayfaKulisPişmanım ‘af’ istiyorum---

Pişmanım ‘af’ istiyorum

2 / 4
Pişmanım ‘af’ istiyorum
10 Ekim 2012 - 06:46 www.borsagundem.com

İşte ‘Beyaz Sayfa’ talebinde bulunun Mahmut Kiras’ın, borsagundem.com’a yaptığı özel açıklamalar:
ADIMA HESAP AÇIP PARA KOYAMIYORUM
BorsaGündem: Geçmişte en fazla yasak alan oyunculardan birisiniz. Bu davalar bitti mi, hüküm yediğiniz dava var mı?
Mahmut Kiras: Bir kısmı zaman aşımına uğradı. Bunun için yıllarca kaçtım, mahkemelere gitmedim. Bazı mahkemelerim hala devam ediyor. Bu yüzden adıma hesap açıp para koyamıyorum.
BorsaGündem: Aslında suça neden olan yasaklar ortadan kalktı. Şu an hakkınızda bir yasak olmadığı için kendi adınıza hesap açmanız için bir engel bulunmuyor.
Mahmut Kiras: Davalar devam ettiği için yasaklar kalksa bile kendi hesabımıza para yatırım işlem yapamıyoruz. Şimdi internet diye bir şey çıktı. e-broker kuruyorsunuz ve kimin nereden işlem yaptığını bilmek çok zor. Yani insan başka birisinin adına hesap açıp da onun adına hisse alsa nerden bilinecek? Birçok kişi böyle yapıyor. Ben istemez miyim kendi hesabım üzerinden korkusuzca işlem yapmayı.
BorsaGündem: Bu davalar kaldırılmış olsa sadece kendi adınıza mı alım satım yapacaksınız?
Mahmut Kiras: Tabii ki, kendi adıma alıp satacağım. Söz veriyorum, yazılı olarak taahhüt ettim.
Geçmişte borsada insanlara çok basit yasaklar verildiğini düşünüyorum. Yasak verildiği zaman bir borsacının hayatı bitiyor.
Eskiden yabancılardan vergi alınmıyor, ancak bizden alınıyordu. Zaman içerisinde bu durum eşitlendi. Yani artık bizden de vergi almıyorlar. Aklın yolu bir… Aynı durum bugün yapılan işlemelerde yaşanıyor. Yabancılar bazı tahtalarda hem de piyasanın yönünü bile etkileyecek işlemler yapıyor ama yasak almıyor. Biz yapsak cezalandırılırız. Bununla ilgili örneklerde var; adam bilinçli almış bir malı ama bir kez almış bir kez satmış, bunu bile manipülasyon sayıyorlar, dava açıyorlar. Ben bu hissede kimin işlem yaptığını takip edemem ki. Mevzuata aykırı hiçbir işlem yapmıyorum, bir sefer alım bir sefer de satım yapıyorum ve yasak yiyorum. Banka hisselerine baktıkları zaman Garanti, Akbank, Vakıfbank bunların piyasada dolaşan hisse sayısı düşük, yapılan işlemler incelensin bana göre aynı manipülasyonlar orada da var. Hem biz kimseye zorla hisse aldırmamışız. Diyorum ki dağa çıkalım. Biz pişmanız. Biz Apo’nun parasını yönettik. Bize af gelsin. Belki o zaman affederler. Bunu tekrar söylüyorum. Biz pişmanız yaptıklarımızdan.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)