Ana SayfaKulisPişmanım ‘af’ istiyorum---

Pişmanım ‘af’ istiyorum

1 / 4
Pişmanım ‘af’ istiyorum
10 Ekim 2012 - 06:46 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
Borsada herkes onu ‘Vali’ olarak tanıyor. “Beyaz Sayfa” açmak istiyoruz diye SPK’ya dilekçe yazan 8 isimden biri Mahmut Kiras. Siirtli ama “Van Valisiyim” diyor. “Size neden vali diyorlar?” sorusuyla başlıyoruz söyleşimize. Kiras, hikayeyi şöyle anlatıyor: “Borsayla ilk tanıştığım yıllarda, Suat Olgun’un bir akrabasının düğünü vardı. Davetli olarak katıldım. Suat, beni ailesiyle tanıştırdı. Çok fiyakalı bir takım elbise giymiştim, kameraman beni gözüne kestirmiş ve birçok karede yer almışım. Tabii düğün sonrası Suat ve ailesi kaseti izlerken, herkes “Kim bu kişi?” diye sormaya başlamış. Suat da sürekli bir açıklama yapmak yerine vali diyerek geçiştirmiş. Ondan sonra da ismim vali olarak kaldı. Van valisi…”
Borsada ilk hisse alım satımı yapmaya başladığında kurallardan habersiz olduğunu anlatan Kiras, kimsenin de bu konuda kendilerini bilgilendirmediğini söylüyor. “22 taksi plakası satarak borsaya girdim ve hepsini kaybettim” diyen Vali, “Geçmişte hatalar yapmış olabilirim ama pişmanım, beyaz bir sayfa açılsın bir daha aynı hataları yapmam” taahhüdünde bulunuyor. Sermaye Piyasaları’nın gelişmesinde kendilerinin de emeği olduğunu vurgulayan Kiras, “Piyasaya yeni yatırımcılar kazandırdık, kendi servetlerimizi ve çevremizdeki insanların parasını borsaya taşıdık. Borsanın bugünlere gelmesinde bizim de emeğimiz var” diyor.
Borsada şartların ve kuralların değiştiğine işaret eden Kiras, uzaktan erişim sistemiyle işlemlerin daha anlaşılmaz ve hızlı hale geldiğini belirtiyor ve ekliyor: “Yabancılar da bugün bizim geçmişte yaptığımız işlemlere benzer işlemleri çok büyük tahtalarda yapıyor…”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)