Ana SayfaPiyasaBanka hisselerinin durumu ne olacak?---

Banka hisselerinin durumu ne olacak?

4 / 6
Banka hisselerinin durumu ne olacak?
30 Temmuz 2018 - 10:27 www.borsaningundemi.com

HANGİLERİ ÖNERİLİYOR?

Bu noktada aracı kurumların banka hisselerinin potansiyelini nasıl gördüğü ve bankalar içinde en çok hangilerini önerdiği de önem kazanıyor. 10 aracı kurumdan yedisi Akbank, Garanti ve YKB'ye 'al' veriyor. Bu iki bankayı beş aracı kurumun önerdiği TSKB ve Vakıfbank izliyor.

Ak Yatırım Bankacılık Analisti Hakan Aygün, sadece Garanti ve YKB için 'al' önerisinde bulunuyor, ikinci çeyrekte banka marjlarında belirgin daralma gözlenmediğini söyleyen Aygün, hazirandan itibaren faizlerdeki artışın devam etmesinin üçüncü çeyrekte faiz marjının daralacağını haber verdiğine dikkat çekiyor. Aygün, "Kredi yeniden yapılandırmaları ve ikinci çeyreğin sonuna doğru bir miktar artan takibe dönüşüm hızı gibi nedenlerle provizyon giderlerinin yükseldiği ve bu yükselişin ikinci çeyrek kârlarını baskıladığı anlaşılıyor" diyor. Hakan Aygün'e göre, marjdaki daralmanın belirginleşeceği, artan kredi kullanım maliyetleri, sermaye oranlarının düşmesi ve artan kredi/mevduat oranları nedeniyle aktiflerdeki büyümenin yavaşlayacağı bir döneme girilecek.

RİSKLER AĞIR BASIYOR

Bankacılık sektörünün piyasa faizlerinin yükseldiği ortamda birçok riskle karşı karşıya olduğunu söyleyen A1 Capital Araştırma Uzmanı Vahap Taştan, yatırımcı açısından sanayi sektörünün daha cazip olduğu görüşünde. Taştan, bunun nedenlerini şöyle sıralıyor: "Yükselen mevduat faizlerine karşın kredi faizleri aynı oranda yükselemez. Bu da kredi talebini beklenenden aşağı indirebilir. Yükselen faizler sorunlu kredi oranını yukarı çekebilir. Düşen kredi hacmi kredilerin geri dönüşlerinde risk yaratabilir. Borçlanma maliyetlerinin yüksek olması bankaları kendi kaynaklarına doğru götürebilir ve bu da bankacılık sektörünü sermaye artırım sürecine götürebilecek ana etkenlerden biri. YKB'den gelen adımın diğer bankalardan da geleceği beklentisi var. Bu da sektörün cazibesini negatif etkiliyor. Yükselen faizler değerleme açısından hedef fiyatları da aşağı çekiyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)