Ana SayfaPiyasa2017 son çeyrekte kârlılıkta ne bekleniyor?---

2017 son çeyrekte kârlılıkta ne bekleniyor?

5 / 6
2017 son çeyrekte kârlılıkta ne bekleniyor?
12 Şubat 2018 - 10:56 www.borsagundem.com

BANKALARDA DURUM NE?

Finans dışı şirketlerde beklentiler böyleyken, bankalar tarafında ise Garanti, son çeyrekte beklentileri geçerek 1,7 milyar TL net kâra ulaştı. Akbank, piyasa beklentisinin yüzde 9 üzerine çıkarak 1,5 milyar TL, Yapı Kredi 855 milyon TL'lik piyasa beklentisine paralel 880 milyon TL solo net kâr açıkladı, iş Bankası, 1 milyar 217 milyon TL'lik beklentinin altında 1 milyon 205 milyon TL kâr elde etti. TSKB ise 155 milyon TL'lik beklentinin altında 143 milyon TL solo net kâra ulaştı.

KAMULAR ÖNDE

TEB Yatırım'ın bankacılık analisti Övünç Gürsoy, Akbank, Garanti, İş, Yapı Kredi, Halkbank, Vakıfbank, TSKB ve Albaraka'nın son çeyrek toplam net kârlarının 2017 üçüncü çeyreğe göre ortalama yüzde 2 artacağını kaydediyor. Gürsoy, "Bu bankaların sermaye getirisi ortalama yüzde 13,5 olabilir" diyor. Övünç Gürsoy, TÜFE'ye endeksli menkul kıymet getirileri ve kredi/mevduat makası kârlılığı desteklese de sermaye piyasası zararları ve kur etkisiyle yükselen karşılık giderlerinin kârlılıkta baskı yarattığı bilgisini veriyor.

Övünç Gürsoy, Vakıfbank'ın çeyreksel yüzde 24 kâr artışıyla rakiplerini geçeceği kanaatinde. Vakıfbank'ta TÜFE'ye endeksli menkul kıymet getirilerinin ve kredi/mevduat makasının kârlılığa destek vereceğini söyleyen Gürsoy'a göre, Halkbank temettü etkisinden arındırıldığında rakipleri içinde kârlılığı en çok artan banka olabilir. Albaraka ise konut proje gelirlerinin katkısıyla çeyreksel kârlılığını dokuz kat yükseltebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)