Ana SayfaKulisMaya tuttu, dev firmalar halka açılacak---

Maya tuttu, dev firmalar halka açılacak

3 / 3
Maya tuttu, dev firmalar halka açılacak
13 Kasım 2012 - 07:17 www.borsagundem.com

G.SARAY’IN SON BEDELLİ SERMAYE ARTIRIM KARARI İNCELENİYOR
·       Galatasaray’da yaşananlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yatırımcının korunması gerekmiyor mu? SPK’nın müdahil olması gerekmez mi?
  
Genel Kurul’u sizin sayenizde MKK platformundan izledim. Yatırımcılar dava açtı. SPK’nın sessiz kaldığı yönünde eleştiriler var. Ama hesabı doğru yapmak lazım. Yatırımı bedelli sermaye artırımına katılırsa elindeki hisse adedini korumuş olacak, katılmazsa da elindeki hissenin değerini korumuş olacak. Bu konuda tüm resmi çıkarttırdım. Galatasaray’da yapı sürdürülebilir değildi. Birleşme oldu. Birleşmeden bu yana yatırımcı eğer hissede durduysa kaybetmedi. Ama futbol kulüplerinde özellikle taraftarlık var, hisse fiyatları irrasyonel hareket edebiliyor. İMKB kurulduğu günden bu yana herhangi bir 5 yıllık dönem yok ki yatırımcı kaybetmiş olsun. Ama biz iki-üç ayda devlet eliyle para kazanmaya alışmışız. İyi düşünmek ve tüm resmi görmek lazım. Şu anda Galatasaray’ın son bedelli sermaye artırım kararı inceleniyor. Kurul gündemine ne şekilde gireceği, girip girmeyeceği ise henüz belli değil.
·        Bu noktada yatırımcının canını yakan bedelli sermaye artırımları ile ilgili olarak ne söyleyebilirsiniz?
Yeni kanunda nominal değersiz pay çıkarma hakkı verdik. Yani bu dengesizliğin önüne geçmiş olacağız. Örneğin hisse senedi 15 lira, sermaye artırımını niye 1 liradan yapayım? Rüçhan hakkı değeri için 14 liradan yapabilir. Ya da hisse fiyatım 0.85 TL, niye 1 liradan yapılsın? Hiçbir anlamı yok! Artık yeni kanunda sermaye artırımları hisse değeri üzerinden olabilecek. Sermaye artırım başvurularında tek tek anlatıyoruz bunları. Borsada Rüçhan Hakkı denen bir Pazar var. Orada bile satsalar kâr edecekler.
YARIN: İMKB’nin özelleştirilmesi… Aracı kurumlar neden zarar ediyor? Kapalı tahtalarda son durum ne? SPYD için düşüncesi… Ve af isteyen işlem yasaklılara mesaj…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)