Ana SayfaKulisKüçük yatırımcıya büyük tüyo---

Küçük yatırımcıya büyük tüyo

6 / 6
Küçük yatırımcıya büyük tüyo
20 Haziran 2012 - 06:25 www.borsagundem.com

-Son dönemde piyasada çok eleştirilen konulardan biri de sürekli bedelli sermaye artırımı yaparak yatırımcılardan para isteyen şirketler. Bu yapılanlar doğru mu?
Asıl bu bedelli sermaye artırımlarıyla yatırımcılar mağdur ediliyor. Sermaye artırımı sonrası insanlar fiyatı düşen hisseleriyle baş başa kalıyor.
-Hateks hisseleri de 4 liradan 33 liraya gitti, burada da yüksekten hisse alan insanlar mağdur olmayacak mıydı?
Operasyona kadar kimse mağdur değildi. Operasyon sonrası hisse 10 liraya kadar düştü. 30 liradayken mağdur olan yoktu.
-Operasyon olmasaydı sen hisseleri satmayacak mıydın?
Satacaktım.
-O zaman yine düşmeyecek miydi? Yatırımcılar mağdur olmayacak mıydı, bu adil, doğru mu?
Doğru değil tabii.
-Hisseleri bu şekilde hızla yukarı çekmek yerine normal bir yatırımcı gibi davranmıyorsun. Borsada kazandıracak beklentisi olan hisseler var. Onlara yatırım yapmak daha doğru değil mi? O zaman kimse de sana operasyon düzenlemez.
Var, yatırım yapılacak hisseler var. Haklısın. Bizim borsamızdaki en büyük sorun ‘altın’ hisse uygulaması. Şimdi patron, çok düşük bir payla şirketin yönetimini elinde tutuyor. Hisselerin önemli bir kısmı halka açık. Sen borsadaki hisselerin yüzde 99’unu da satın alsan şirketin yönetiminde söz sahibi olamıyorsun. Patron, hisselerin önemli bir kısmı halka açık olduğu için sürekli bedelli sermaye artırımı yapıyor. Altın hisse uygulaması kaldırılsın, o zaman borsa daha iyi bir konuma gelir. 
YARIN:Son operasyonda yaşananlar? Ne kadar parası var? Suç duyurusu rekoru için ne düşünüyor? Borsaya girince babası ne dedi? Hangi takımı destekliyor? Futbolcu arkadaşlarıyla arası nasıl?
MECNUR ÇOLAK RÖPORTAJI 1. KISIM

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)