Ana SayfaKulisKüçük yatırımcıya büyük tüyo---

Küçük yatırımcıya büyük tüyo

2 / 6
Küçük yatırımcıya büyük tüyo
20 Haziran 2012 - 06:25 www.borsagundem.com

-İlk başladığın gün ile bugünkü borsayı kıyaslarsan ne değişti?
İşlem hacmi arttı. Ak Parti geldikten sonra ekonomi çok iyi oldu.
-Yatırımcı sayısı niye düştü?
Son dönemde borsada kaybeden yatırımcı sayısı artıyor. O zaman insanlar ürküyor kaçıyor. Bir de bazı yeni uygulamalar yatırımcıların piyasadan çekilmesine neden oldu. Eskiden seans salonlarında bir heyecan vardı. ‘Citi satışa geçti’ denince herkes bakardı, ya da ‘Şu aracı kurum alıyor’ denildi mi yatırımcılar ona göre pozisyon alırdı. Bu uygulama büyük oyuncular için iyi, ama borsadaki heyecanı bitirdi küçük yatırımcı açısından. Eskiden insanlar kendince kimin nerede ne iş yaptığını, aracı kurum ayaklarına bakarak takip ederdi. Şimdi öyle değil ki, üç gün sonra görebiliyorsun, o arada da olan oluyor zaten.
Bir de işlem yapan 5-10 kişi topla bir araya, işlem hacmi olmaz borsada. Kaç tane halka arz oluyor. Birileri olmasa kim halka arz edecek bu şirketi. Kimse kimseyi kandırmasın...
-Şimdi 4 liradan halka açılan Hateks’in 33 liraya gitmesi de normal mi? Belli ki birileri mağdur olacak bu hissede, doğru bir şey mi?
O da doğru değil. Ben demiyorum ki, bizim bazı yaptığımız işler de çok doğru…
-Bir hissede bu denli fiyat hareketi ya da yatımcıları mağdur edecek adımlar normal değil ve cezalandırılmalı. Piyasa her zaman 2000 yılındaki hızlı yükseliş gibi yoğun alıcılı olmuyor. Senin o dönemde elinde olan bir hisse vardı ve hepsini en zirveden bir günde satmıştın.
Hangi hisseydi bu?

-Ersu, bir günde tümü satıldı. Bütün hisseler tavan oldu. Yatırımcılar aracı kuruma telefon açıp ‘Tavan olmayan hangisi varsa ondan al’ diyordu. 
En büyük parayı o zaman mı kazandın?
O zaman da kazandım. Daha sonraları da kazandım.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)