Ana SayfaŞirket HaberleriKordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin---

Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin

6 / 10
Kordsa’yı CEO’su Ali Çalışkan’dan dinleyin
11 Ocak 2018 - 09:03 www.borsagundem.com

“BÜYÜK PROJELERE GİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

-Kordsa’nın inşaat sektöründeki yeri nedir? Pazardaki payı nedir?

Ali Çalışkan: Biz inşaat iş alanımızla ilgili de pazarda diğer rakiplerimizle de rekabet edebilecek, maliyet avantajı olan polipropilen üretim hattı kurma kararı aldık ve onun temelini de geçen ay İzmit’te attık. Hedefimiz yıl ortasında o hattı devreye almak. Devreye aldıktan sonra da polipropilen üretimini direkt Türkiye’de yapıp, hem iç piyasada hem de bu bölgede büyüme fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu yatırımız 4 milyon dolarlık bir yatırım. Daha önce de 2 milyon dolarlık bir hat kurmuştuk, 4 milyon dolar ilave yatırım yapıyoruz.

Aslında bu malzeme çok yeni ve şu anda pazara tanıtma mücadelesi veriyoruz. Bu zorlu bir süreç ve biz iyi gittiğimize inanıyoruz. Satışlarımız 2017’de bütçe hedeflerinin biraz altında kalmakla birlikte, 2018’de bunu aşacağımıza inanıyorum.

Diğer yandan inşaat iş koluyla ilgili farklı bir malzememiz daha var. Bir tanesi bizim beton içerisine karıştırdığımız sentetik elyaf. Bir de onun dışında yine üzerinde çalıştığımız naylon 66 malzemesinden ürettiğimiz zemin güçlendirmede kullanılan ve gerçekten gelecekte zemin güçlendirme açısından konvansiyonel iş modellerini ciddi değiştirecek malzeme ve ekipman.

Bu bahsettiğim malzemenin her ikisi de yük taşıyıcı sistem olarak çalışılacak malzemeler değil. Bunlar daha çok zemin döşemelerinde mesela havaalanının yer döşemesi gibi. Mevcut malzememizi biz üçüncü köprü gişelerinin olduğu bölümlerde kullandık. O bölgelerde manyetik oluşmasını engellemek için nonmetalik bir malzeme kullanılması gerekiyor. Çelik yerine bizim malzemelerimiz kullanıldı. Bu bizim için güzel bir referans oldu. Büyük projelere girmeye çalışıyoruz. Zaten pazarlamadaki en önemli noktamız burası. 3. Havaalanı’nın ilk aşamasında olamadık ama daha sonraki etaplarda yer alabilmek için uğraşıyoruz.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • editör11 Ocak 2018 15:20

    lütfen şu sayfa yenilemesini yapıyorsanız adam gibi yapın Yazıyı okuyamadım gitti... (6)

  • inanmayın11 Ocak 2018 09:46

    hissenin fiyatı 9.06 dan 6.60 lara geldiğinde nerdeydiniz sayın çalışkan bey ? KY soygunu hoşunuza gitti mi peki ?